Mercedes AMG Petronas Formule 1-team kiest voor Pure Storage
03-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mercedes AMG Petronas Formule 1-team kiest voor Pure Storage

Pure Storage, onafhankelijk fabrikant van solid-state storage-arrays, is een samenwerking aangegaan met het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team. Dankzij de opslagtechnologie van Pure Storage kan het raceteam de analyse van data versnellen. Dit heeft een directe invloed op de prestaties van de auto en op de rondetijden.

Het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team is de regerende FIA Formule 1 wereldkampioen. In 2016 wordt deze titel verdedigd tijdens 21 races over de hele wereld, van Melbourne in maart tot aan de Abu Dhabi Grand Prix in november. De coureurs van het team zijn de drievoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton en de 14-voudige Grand Prix-winnaar Nico Rosberg. Alles wat het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team doet wordt gemeten in fracties van seconden. Als het razendsnel analyseren van de prestaties van de racewagens de core-business is, kan een vertraging van een tiende van een seconde al het verschil uitmaken tussen winnen of verliezen.

Mobiele infrastructuur
Het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team zocht naar een infrastructuur die meegenomen kan worden langs de Formule 1-circuits over de hele wereld. Het team kon het zich niet veroorloven om race-kritische taken in een cloud te plaatsen die mogelijk net op een kritiek moment hapert. De compacte omvang en betrouwbaarheid van de oplossingen van Pure Storage sloten aan bij de business vereisten van het raceteam.

Het Mercedes AMG Petronas-team heeft nu twee FlashArray//m70 arrays draaien, plus vier FlashArray//m20 arrays in drie paren. Het team maakt zo optimaal gebruik van FlashStack CI, een volledig op flashgeheugen gebaseerde infrastructuuroplossing van Pure. De workloads die nu op de FlashArray//m70 draaien, waren oorspronkelijk uitgezet op FlashArray 450-arrays. Mercedes AMG Petronas is nu overgestapt op de Evergreen Storage oplossing van Pure Storage om 40TB extra capaciteit toe te voegen. Dit gebeurde terwijl de systemen in gebruik waren, zonder enige onderbreking.

Voordelen
De oplossing van Pure levert het Mercedes AMG Petronas-team de volgende voordelen op: 

  • De Pure Storage FlashArrays zijn binnen enkele uren operationeel,
  • 35% snellere race-gerelateerde transacties, zoals het openen van de telemetriebestanden van de raceauto's
  • Snellere backend applicatieverwerking, zoals 95% snellere SQL-queries.
  • Reducties op het gebied van kosten, stroomverbruik en ruimte, door het vervangen van de oude 40TB in 26U door 88TB in 6U met de Pure-systemen. Dit leidt tot logistieke besparingen wanneer ze op een ander racecircuit worden opgesteld.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware