Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2016

Quiver lanceert veilige filesharing app

Quiver lanceert veilige filesharing app image

Quiver, een Amsterdamse startup gericht op digitale informatiebeveiliging, lanceert een smartphoneapplicatie waarmee gebruikers op een veilige manier digitale bestanden kunnen delen. Gebruikers kunnen met de applicatie alle afbeeldingen, video’s, en tekstbestanden die ze op hun smartphone hebben opgeslagen via Quiver met anderen delen. Indien nodig kan de toegang tot deze documenten op ieder gewenst moment worden ingetrokken.

In de digitale wereld is veiligheid en controle van files een probleem. Het is onmogelijk te weten wat er gebeurt met de bestanden die je verstuurt. Je deelt vaak zonder er over na te denken vertrouwelijke documenten, zoals bijvoorbeeld een kopie van een identiteitsbewijs, via e-mail of online tools. Maar hoe kun je weten dat deze bijlage niet wordt doorgestuurd naar mensen voor wie ze niet bedoeld zijn, of dat er ongewenst kopieën van worden gemaakt? En als je al weet dat dit gebeurt, hoe zorg je vervolgens dat je dit document echt terugkrijgt?

Bestanden terugvorderen
Quiver biedt uitkomst door de mogelijkheid te bieden verstuurde documenten terug te vorderen, ook als deze al gedownload zijn. Gebruikers kunnen dan ook zelf bepalen wie, waar, wanneer en hoe documenten te gebruiken zijn. Quiver is gratis beschikbaar en werkt op eenzelfde manier als een cloudopslagdienst als Dropbox. Nadat je de app (voor iOS en Android) hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kan je bestanden met andere gebruikers delen. Uniek is daarbij de mogelijkheid om te delen via mobiele nummers en de gratis ongelimiteerde opslagruimte. Elk bestand dat je via Quiver verstuurt, kun je daarnaast voorzien van een aantal beveiligingen zoals:

  • Geolocatie: Het bestand is alleen maar beschikbaar op een door jou opgegeven locatie, zoals thuis, op kantoor, in Amsterdam of op een andere locatie naar keuze.
  • Tijd: Maakt het bestand alleen beschikbaar voor een gekozen periode, bijvoorbeeld van 2 uur, tot 2 dagen of 30 seconden, of tussen 1 maart en 28 maart.
  • Copy/Edit/Print: Voorkomt ongewenste bewerkingen aan bestanden en beschermt het bestand tegen kopiëren of afdrukken.
  • Screenshots: Als deze optie geselecteerd is, zijn er geen screenshots mogelijk op iOS, Android en desktop.
  • Forwarding: Voorkomt dat je bestand ongewild naar derden wordt verstuurd of geopend zonder jouw toestemming.
  • Terughalen: Je kunt ten allen tijde het bestand terughalen waardoor de ontvanger, en iedereen met wie het gedeeld is het niet meer kunnen inzien.
  • Traceren: Je ontvangt in real time informatie over wat er met je bestanden gebeurt (wie er een bestand heeft geopend, gesloten, doorgestuurd, een screenshot gemaakt en gedownload).

Dropbox voorbij streven
“Bijna dagelijks komen er nieuwsberichten voorbij over gelekte data of identiteitsfraude. Bij Quiver juichen we digitaal delen en online samenwerking toe en willen we dit voor iedereen mogelijk maken maar wel op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. Wij willen bedrijven en individu’s een beter en veiliger alternatief bieden dan Dropbox. Het is daarbij ook onze ambitie om Dropbox voorbij te streven als file sharing app, waar we volledig van overtuigd zijn met onze technologie. Dit is onze eerste versie, en werken al aan verbeteringen voor de tweede release. Met Quiver willen we jou in controle stellen over wat er gebeurt met jouw files en wie ze inziet overal en altijd”, aldus Django Lor, CEO en oprichter van Quiver.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!