Wouter Hoeffnagel - 03 maart 2016

Brocade lanceert Gen 6 Brocade G620 switch

Brocade kondigt de Brocade G620 aan, de eerste Gen 6 Fibre Channel-switch voor storagenetwerken. De nieuwe, speciaal voor deze taak ontwikkelde high-density SAN-switch is schaalbaar en ontworpen met het oog op datagroei en de zware workloads van bedrijfskritische applicaties.

Fibre Channel-fabrics zijn de onmisbare schakel tussen organisaties en hun meest kritische applicaties en data. Fibre Channel is een betrouwbare en breed geïmplementeerde netwerkinfrastructuur en ligt daarmee aan de basis van de wereldeconomie. Elke dag gaan er dertig miljard transacties door Fibre Channel. Fibre Channel wordt gebruikt door 96 procent van de banken, luchtvaartmaatschappijen en winkelketens. Gen 6 is de volgende generatie Fibre Channel-technologie. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het voor organisaties mogelijk om de performance, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te bieden die nodig is voor virtualisatie op hyperschaal, nieuwe datacenterarchitecturen en de nieuwste opslagtechnologie.

Flash storage
Gen 6 Fibre Channel is met name belangrijk voor nieuwe technologie als flash storage, dat de transformatie van het datacenter sneller laat verlopen. Organisaties die hun datacenter willen voorzien van flash storage om daarmee de applicatieperformance te verbeteren, hebben netwerken nodig met een lage latentie, grote bandbreedte en hoge betrouwbaarheid. Fibre Channel is tot dusver in gebruik bij 70 tot 80 procent van de flash arrays. De volgende stap is volgens Brocade de integratie van next-generation flash storage op basis van Non-Volatile Memory Express (NVMe) in bestaande en toekomstige Gen 6 Fibre Channel-netwerken.

“Performance, beschikbaarheid en schaalbaarheid zijn van het allergrootste belang voor architecturen op basis van flash storage”, vertelt Eric Burgener, research director, IDC storage practice. “Fibre Channel is met zijn lage latentie en hoge beschikbaarheid het ideale netwerk voor zakelijke implementaties. Gen 6 Fibre Channel breidt deze voordelen uit en maakt een volgende innovatiegolf in storage mogelijk.”

100 miljoen IOPS
De Brocade G620 is een switch met extra performance voor 32 en 128 Gbps-links en een score van 100 miljoen IOPS. De Brocade G620 heeft vier Q-Flex-poorten die 128 Gbps kunnen ondersteunen of die kunnen worden opgesplitst in vier 32 Gbps-links. De switch biedt een poortdichtheid 24 tot 64 poorten in een chassis van één rack-unit (1 RU). Dit maakt ‘pay-as-you-grow’ flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk.

De Brocade G620 met Gen 6 Fabric Vision-technologie is voorzien van IO Insight. Daarmee krijgen organisaties beter zicht op de monitoring van de performance. Deze nieuwe functionaliteit maakt het gemakkelijker om aan kritieke SLA’s te voldoen. Zo is het nu mogelijk om IO-statistieken te bewaken, zoals de latentie van devices en de IOPS-waarden, wat de juiste informatie oplevert om problemen met het opslagsysteem in een vroeg stadium aan het licht te brengen. IO Insight is een uitbreiding en aanvulling op de automatische monitoring-, diagnose- en beheervoorzieningen van de Brocade Fabric Vision-technologie en is gericht op verdere vereenvoudiging van storagenetwerken.

Enorme stap voorwaarts
“Gen 6 Fibre Channel biedt een enorme sprong voorwaarts qua performance, maar deze nieuwe generatie heeft zoveel meer te bieden. Nieuwe voorzieningen voor diagnose en troubleshooting, ondersteund door Brocade-switches en Emulex HBA’s samen, staan garant voor de beheermogelijkheden, schaalbaarheid en diagnosefunctionaliteit die zullen leiden tot een hogere uptime en minder overhead qua beheer." – Jeff Hoogenboom, vice president en general manager, Emulex Connectivity Division, Broadcom

De Brocade G620 Switch met Gen 6 Fibre Channel-technologie is nu verkrijgbaar via Brocade en zijn distributiepartners. In het tweede kwartaal van 2016 is de nieuwe switch verkrijgbaar via de OEM-partners van Brocade.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!