Aventus kiest voor dark fiber van Relined Fiber Network
08-03-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Aventus kiest voor dark fiber van Relined Fiber Network

Opleidingscentrum Aventus kiest voor dark fiber van Relined Fiber Network. Tussen de hoofdlocaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen is een volledig gescheiden glasvezelring gebouwd, waarop de overige locaties achter de hoofdlocatie zijn verbonden.

Aventus is het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Aventus biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen. Met tweehonderd mbo-opleidingen en 1.000 medewerkers is Aventus de grootste onderwijsaanbieder in de Stedendriehoek.

Na de gunning kwam naar voren dat Aventus gebruik wilde gaan maken van de Surfnet POP binnen Saxion Hogeschool in Deventer als uitwijklocatie voor een redundant SURFnet aansluiting. Deze locatie was voor Aventus nog niet on net, maar ook niet meegenomen in de uitvraag van de verbindingen. Relined levert vele verbindingen voor Surfnet en zo ook binnen Saxion Hogeschool. Daar dit voor Relined een aangesloten locatie betreft is hier direct op ingespeeld en als meerwaarde meegenomen in de aangeboden oplossing.

Terug naar nieuws overzicht