Uitvinder van e-mail Raymond Tomlinson overleden
06-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Uitvinder van e-mail Raymond Tomlinson overleden

Raymond Tomlinson, die wordt gezien als een pionier op het gebied van e-mail, is op 74-jarige leeftijd overleden. Tomlinson heeft vermoedelijk een hartaanval gekregen.

Dit is bekend gemaakt via de mailinglist van BBN Technologies (voorheen bekend als Bolt, Beranek and Newman), een voormalig werkgever van Tomlinson. Zijn dood wordt bevestigd door Vint Cerf, de uitvinder van het netwerkprotocol TCP/IP. Tomlinson was in de jaren zestig en zeventig betrokken bij Arpanet, één van de voorlopers van het moderne internet. Tomlinson was in 1971 de eerste persoon ter wereld die een e-mailbericht verstuurde.

Ontwikkeling van e-mail
Tomlinson heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van de standaarden voor de ‘Van’ en ‘Onderwerp’ velden die vandaag de dag worden gebruikt in e-mailberichten. Ook introduceert hij het ‘@‘ teken als een manier om de naam van de verzender te scheiden van de domeinnaam.

De uitvinder werd in 2012 opgenomen in de Internet Hall of Fame. Daarnaast stond Tomlinson in 2011 op de vierde positie op de lijst met 150 meest invloedrijke innovators en ideeën van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Bron foto: Andreu Veà via het WiWiW.org programma

 

Terug naar nieuws overzicht