Fortinet werkt samen met NATO
08-03-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fortinet werkt samen met NATO

Fortinet, speler op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend het NATO Communications and Information (NCI)-agentschap.

De overeenkomst valt binnen het raamwerk van de NATO Industry Cyber Partnership (NICP). De overeenkomst met Fortinet is de meest recente in een reeks partnerships met organisaties uit het beveiligingssegment. Het NCI-agentschap is verantwoordelijk voor de werking en verdediging van de netwerken van de NAVO.

Informatie delen in beide richtingen

De nieuwe overeenkomst met Fortinet versterkt het delen van informatie in beide richtingen, vooral op het gebied van cyberinformatie. Dit is vaak een effectieve en efficiënte manier om de cyberweerbaarheid te versterken en de kwetsbaarheden voor aanvallen te verminderen. Het initiatief zal naar verwachting onder meer:


· De cyberverdediging verbeteren binnen de leveringsketen voor defensie van de NAVO;
· De participatie door organisaties uit het beveiligingssegment faciliteren in multinationale Smart Defense-projecten;
· Het delen van expertise, informatie en ervaring rondom het werken onder een continue dreiging van cyberaanvallen verbeteren, inclusief informatie over dreigingen en kwetsbaarheden, bijv. het delen van informatie over malware;
· Het bewustzijn verhogen, en het begrip verbeteren, over cyberrisico’s;
· Ontwikkelingen in de private sector inzetten voor het ontwikkelen van de bekwaamheid, en;
· Efficiënte en adequate ondersteuning opzetten voor het geval van cyberincidenten.

Koen Gijsbers, General Manager van het NCI-agentschap: "De NAVO heeft wereldwijd te maken met dreigingen rond cybersecurity die een dramatisch effect kunnen hebben op nationale economieën en burgers. Om dit te voorkomen hecht het NCI-agentschap sterk aan het vroegtijdig delen van informatie over dreigingen en kwetsbaarheden met leidende bedrijven overal ter wereld, zoals Fortinet."

Michael Xie (foto), oprichter, President en Chief Technology Officer van Fortinet: “Publieke en private organisaties en alle mensen staan dagelijks bloot aan continue cyberaanvallen. De combinatie van een toenemend aantal dreigingen, het uitdijende aanvalsgebied en de aanzienlijke toename in het aantal apparaten dat we dagelijks gebruiken, zorgt ervoor dat we steeds meer moeite hebben om onszelf te beschermen. Als meer organisaties proactief informatie delen waarmee direct actie ondernomen kan worden, staan we samen sterker om de geavanceerde dreigingen af te weren en de nieuwste risico’s te weerstaan door compromisloze beveiliging te leveren voor vandaag en de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Deal
Security