Telindus levert nieuwe Cisco en NetApp infrastructuur aan Groene Hart Ziekenhuis
09-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Telindus levert nieuwe Cisco en NetApp infrastructuur aan Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft in samenwerking met Telindus haar ICT-infrastructuur vernieuwd en een FlexPod-datacenteroplossing op basis van NetApp-storage, Cisco UCS-servers en Cisco Nexus-netwerkinfrastructuur gerealiseerd. De modernisering is onderdeel van een transitie, waarin de ICT-afdeling van het GHZ haar reactieve dienstverlening ombouwt naar proactieve en toekomstgerichte services voor de eindgebruikers binnen het ziekenhuis. Telindus ondersteunde GHZ door te adviseren in de ontwerpfase, de oplossingen te leveren en bij de implementatie van de nieuwe technologie.

De directe aanleiding om de ICT-infrastructuur te moderniseren, lag bij de storageomgeving die het GHZ in eigen huis heeft draaien. Peter Bakker, Manager ICT bij het GHZ: “Door omstandigheden moest de storageomgeving snel vernieuwd en uitgebreid worden. Telindus heeft hard gewerkt om de deadline te halen en slaagde daarin. Vooral in de ontwerpfase lieten de specialisten niet alleen zien kennis van de end-to-end-infrastructuur te hebben, maar ook van de specifieke situatie binnen het GHZ.”

Een tweede belangrijke stap in het project was het vernieuwen van de compute-component. Het GHZ koos voor servers van Cisco UCS, vanwege de voordelen van die oplossing en het feit dat Telindus dit kan leveren, ontwerpen, onderhouden en managen. Bakker: “Cisco UCS integreert goed met NetApp en ons onlangs vernieuwde VMware-platform. Daarnaast is het een voordeel dat Telindus support kan leveren voor alle componenten in onze ICT-infrastructuur. Hierdoor kan de ICT-afdeling van het GHZ focussen op het verder optimaliseren van onze dienstverlening aan de interne klant.” 

Terug naar nieuws overzicht