Cisco breidt collaboration voorsprong uit op Microsoft

10-03-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco breidt collaboration voorsprong uit op Microsoft

Cisco breidt zijn voorsprong in het marktaandeel rond collaboration oplossingen uit op Microsoft. Het gaat hierbij om de totale omzet van samenwerkingsoplossingen zoals enterprise voice, UC, telepresence, e-mail software, enterprise content management, enterprise social networks en gehoste UC, cloud communicatie en applicaties.

Nieuwe vierde kwartaal 2015 gegevens van Synergy Research Group toont aan dat Cisco de kloof met zijn belangrijkste uitdager Microsoft in de markt voor collaboration heeft vergoot. Dit vooral dankzij het bereiken van aanzienlijk sterkere groei met on-premise oplossingen waar Cisco nu een marktaandeel heeft van 27%.

Microsoft blijft een flinke voorsprong behouden in hosted / cloud samenwerking, gevolgd door Cisco, Verizon, AT & T, Google en Citrix.. Andere grote spelers in de markt zijn onder andere Avaya, IBM, Polycom, Mitel, Unify en ALE.

Slack

Gedurende het vierde kwartaal 2015 was er een bijzonder sterke groei te zien teamwork applicaties, hosted contact center, cloud file sharing, gehoste video, hosted voice & UCaaS, en een reeks andere gehoste oplossingen. Teamwork toepassingen is een opkomende groeigebied waar Cisco actief is met Spark, Microsoft met Yammer en nieuwkomers zoals Slack, Cotap en Redbooth.

publish2connect210 afbeelding

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht