Wouter Hoeffnagel - 10 maart 2016

Ronde Tafelbijeenkomst 'Cyberpesten en uw MVO-beleid'

Ronde Tafelbijeenkomst 'Cyberpesten en uw MVO-beleid' image

Voor veel mensen, zeker jongeren, speelt een belangrijk onderdeel van hun sociale leven zich af op internet. Kinderen, ouders en scholen kunnen echter ook worden geconfronteerd met de keerzijde van social media: digitaal ongewenst gedrag of cyberpesten. Voor dit fenomeen wil de ICT-sector haar ogen niet sluiten. In dit kader organiseert Nederland ICT de Ronde Tafelbijeenkomst 'Cyberpesten en uw MVO-beleid' voor de non-profit Stichting Importunus. De stichting wil door monitoring van en aanspreken op digitaal ongewenst gedrag actie ondernemen tegen cyberpesten.

Tijdens de Ronde Tafel worden de kansen en gevaren van digitale monitoring van ongewenst gedrag besproken. Daarnaast wordt ingegaan op de rol die ICT-bedrijven hierin kunnen spelen in het kader van hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-beleid. De aftrap van de Ronde Tafel wordt verzorgd door Eugene Tuijnman, CEO van SLTN Inter Access, lid van het Algemeen Bestuur van Nederland ICT en oprichter van Stichting Importunus.

Veilige internetomgeving voor scholieren
In het Verenigd Koninkrijk bestaat al langer wetgeving die scholen verplicht een veilige internetomgeving te bieden. Britse scholen zetten onder andere detectietools in op schoolcomputers om cyberpesten te detecteren. Stichting Importunus wil dat dergelijke tools ook in Nederland worden gebruikt. De stichting promoot hiervoor een tool van Securus Software, die in het Verenigd Koninkrijk met succes wordt gebruikt. Greg Johnson, CEO van Securus Software, legt tijdens de Ronde Tafel uit wat deze tool precies doet en op welke wijze de tool in het Verenigd Koninkrijk wordt ingezet.

Daarnaast komt ook Erik Jan Koedijk aan het woord. Koedijk is een digitaal strateeg die organisaties en mensen helpt te groeien door het internet bewust te gebruiken binnen hun eigen leefomgeving. Hij is een veelgevraagd spreker en geeft tijdens de Ronde Tafel inzicht in de wijze waarop hij met SurfControl in 1999 marktleider werd met het verantwoord inzetten van het internet binnen het primaire en voortgezet onderwijs. Koedijk deelt tijdens zijn presentatie zijn visie over het verantwoord gebruik van het internet en komt daarnaast met duidelijke antwoorden.

Wet- en regelgeving
Tunahan Kuzu, lid van de Tweede Kamer, geeft tijdens de Ronde Tafel inzicht in de wetgeving met betrekking tot cyberpesten. Hierbij trekt Kuzu de vergelijking tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en geeft aan wat er in zijn ogen nodig is op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot digitale monitoring bij educatieve instellingen.

Tijdens de Ronde Tafel is uiteraard ook ruimte voor deelnemers om onderling en met sprekers te discussiëren. Afsluitend vat Pauline van Dulken, directeur van Stichting Importunus, de sessie samen.

Programma
Het programma van de Ronde Tafelbijeenkomst ziet er als volgt uit:

10.00 uur - Welkom en introducties (Eugene Tuijnman)
10.15 uur - Digitaal ongewenst gedrag in VK en monitoring (Greg Johnson)
10.45 uur - Wetgeving en digitaal monitoring educatieve instellingen (Tunahan Kuzu)
11.00 uur - Verantwoord gebruiken internet (Erik Jan Koedijk)
11.15 uur - Vragen en discussie
11.30 uur - Round up (Pauline van Dulken (foto))
11.45 uur - Afsluiting

Doelgroep
Deze Ronde tafel is gericht op directeuren, Public Affairs- en MVO/beleidsmanagers, en marketing- en PR-professionals die zich bezig houden met het imago en MVO-beleid van een ICT-bedrijf.

Datum en locatie
De Ronde Tafel wordt georganiseerd op het kantoor van Nederland ICT in Woerden. U bent op vrijdag 18 maart 2016 vanaf 09.30 uur van harte welkom. Het programma start om 10.00 uur en wordt afgesloten rond 12.00 uur. Een routebeschrijving naar het kantoor van Nederland ICT is hier beschikbaar. 

Aanmelden
De Ronde tafel is gratis toegankelijk voor leden van Nederland ICT. U kunt zich via e-mail aanmelden voor de bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een deelnemerslijst. Let op: indien u na inschrijving zonder bericht van afmelding niet bij de bijeenkomst aanwezig bent kan een no-show fee van € 50,- excl. btw in rekening gebracht worden.

publish2connect210 afbeelding

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!