Redactie - 12 maart 2016

Commvault Data Platform verrijkt met nieuwe functies

Commvault, specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, introduceert nieuwe functies in het Commvault Data Platform. Zo biedt Commvault klanten een holistische schaalbare manier voor het opslaan, toegankelijk maken en herstellen van bedrijfskritische data, on-premise en in de cloud.

De nieuwe innovaties omvatten uitgebreide hypervisor-support, een scale-out-storagemogelijkheid op commodity-hardware, nieuwe API’s die open toegang tot het Commvault Data Platform uitbreiden, en meer ondersteuning voor het Commvault IntelliSnap-ecosysteem. De nieuwe mogelijkheden vertegenwoordigen de nieuwste innovatiegolf in Commvaults portfolio met geïntegreerde oplossingen, dat bestaat uit het Commvault Data Platform, Commvault-software en Commvault-diensten. De elfde versie van het oplossingenportfolio van Commvault werd geïntroduceerd in oktober 2015.

Nutanix

Om klanten te voorzien van meer flexibiliteit om data en workloads te beheren in alle traditionele, virtuele- en cloudinfrastructuren, biedt Commvault klanten nu de mogelijkheid data en workloads op een volledige reeks hypervisors te beheren. Met het Commvault Data Platform kunnen klanten bijvoorbeeld met één oplossing data en workloads binnen VMware, Hyper-V, Zen, Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) en Nutanix Acropolis beschermen. Daarnaast zijn deze workloads te beschermen op het moment dat ze verplaatst worden van hypervisors naar publieke-cloudleveranciers, zoals Microsoft Azure en Amazon AWS.

AWS

Het bedrijf introduceert ook innovaties die rechtstreekse migratiemogelijkheden bieden voor data en workloads in on-premise oplossingen van VMware en Hyper-V naar cloudomgevingen van Microsoft Azure, en nu ook Amazon AWS. Daarnaast beschikt het Commvault Data Platform over nieuwe back-up- en recovery-mogelijkheden voor data die ontstaan zijn en verblijven in AWS-cloudomgevingen. Volledige workloadbescherming – native AMI-ondersteuning (Amazon Machine Image) – en workload-recovery met gedetailleerdheid op bestandsniveau in AWS-omgevingen breiden Commvaults aanbod uit, waaronder ook ‘in-guest’-beschermingsmogelijkheden voor alle cloudomgevingen.

API

Commvaults nieuwste toevoegingen aan het Commvault Data Platform omvatten API’s die klanten, partners en derde-partijsoftwareontwikkelaars in staat stellen het platform te benaderen via interfaces van Amazon Simple Storage Solution (S3), REST en NGS. Het Commvault Data Platform werd geïntroduceerd in oktober 2015 als onderdeel van de elfde versie van Commvaults oplossingenportfolio. Het werd ontwikkeld als echt open databeheerplatform, native met alle Commvault-software. Commvault maakte zijn mogelijkheden voor dataopslag, -indexen, -beheer en -toegang open voor klanten, partners en derde-partijsoftwareontwikkelaars.

Datasets

Met de updates van het platform breidt Commvault de mogelijkheden van het Commvault Data Platform uit met een aantal nieuwe interfaces. Het uitbreiden van inzicht buiten de muren van het traditionele datacenter helpt een einde te maken aan silo’s met uitgebreide zoekmogelijkheden. Nu is daar indexondersteuning voor SaaS-applicaties, bestandssystemen en websites aan toegevoegd. Voor klanten die gebruik maken van het uitgebreide platform, bieden deze updates één indexoverzicht van on-premise en off-premise datasets.

Scale-out

Naast toegang tot extra API’s biedt het Commvault Data Platform klanten nu een scale-out-storagemogelijkheid die draait op welke commodity-hardware dan ook, voor de ondersteuning van petabyte-scale omgevingen. Dit geeft klanten een nieuwe, kosteneffectieve optie in hun keuze voor hoe zij nieuwe technologie en infrastructuren schaalbaar inzetten en tegelijkertijd best practices op het gebied van databeheer en -bescherming van Commvault toepassen. Deze nieuwe opties zijn mogelijk door het implementeren van cloud- en webtechnologie in de Commvault-software. Hierdoor kan de virtuele repository van het platform ‘uitschalen’ om zo te voldoen aan de huidige eisen van zeer grote datasets, en om operationele eenvoud te realiseren.

Snapshot

De nieuwste innovaties in het Commvault Data Platform bevatten IntelliSnap-integratie met snapshots op NEC-hardware en georkestreerd snapshotbeheer voor de Nutanix-omgeving. Commvault IntelliSnap helpt klanten snel online recovery uit te voeren vanuit een uitgebreide library met consistente applicatiesnapshots. Dankzij deze integratie gebruiken klanten Commvault IntelliSnap-technologie om snapshotbeheer te orkestreren – waaronder recovery-werkzaamheden – en benutten ze tegelijkertijd ruimtebesparende snapshots voor point-in-time kopieën. Eén naadloos orkestratieframework helpt recovery te versnellen en beheer te vereenvoudigen.

IntelliSnap-support voor NEC en Nutanix wordt geïntroduceerd naast de al beschikbare Commvault IntelliSnap-mogelijkheden voor Pure, Nimble, NetApp, EMC, HDS, Fujitsu, Huawei, HPE, IBM, Dell, Infinidat, DataCore en Oracle. Dit geeft Commvault concurrentievoordeel als leverancier van een van de meest complete snapshotreplicatieportfolio’s in de sector. Commvault-ondersteuning omvat het volledige spectrum van traditionele, flash-, converged en hyper-converged infrastructuren.

Snapshottechnologie is een efficiënte manier om data en applicaties te herstellen. Klanten willen dan ook de ingebouwde snapshottechnologieën van hun storagepartners integreren om te voldoen aan de SLA’s voor recovery. Het Commvault Data Platform richt zich op de behoefte aan uitgebreide snapshotbeheermogelijkheden. Het helpt klanten productieperformance voor bedrijfskritische applicaties en hypervisor-omgevingen te verbeteren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!