Stibo Systems’ STEP gecertificeerd voor het GS1 Global Data Standardization Network

15-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Stibo Systems’ STEP gecertificeerd voor het GS1 Global Data Standardization Network

De MDM oplossing STEP van Stibo Systems, leverancier van multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen, is door 1WorldSync gecertificeerd voor het GS1 Global Data Standardization Network (GDSN). Stibo Systems en 1WorldSync gaan daarnaast samenwerken om de go-to-market en business development activiteiten van beide organisaties te versterken.

De nieuwe cloud oplossing GS1 GDSN Major Release 3 helpt klanten product- en verpakking informatie te registreren en te publiceren. Dit is belangrijk vanwege de druk op supply chains om sneller en efficiënter te leveren, en vanwege toenemende eisen op het gebied van product data en compliance.

Unieke identificatienummers
GS1 standaarden maken gebruik van een unieke reeks identificatienummers voor producten, bedrijven, locaties, diensten, middelen, logistieke eenheden en klanten, waar dan ook in de supply chain. Ongeacht waar de business zich bevindt en ongeacht welke taal gebruikt wordt, kunnen business partners elkaar altijd begrijpen via de GS1 standaarden en daarmee de foutkans verkleinen en tijd en kosten reduceren.

STEP GDSN op major release 3 (MjR3) stelt leveranciers en distributiebedrijven in staat om product- en verpakkingsinformatie te registreren en te communiceren aan de 1WorldSync Data Pool. De informatie over de betreffende producten kan vervolgens via GDSN worden doorgegeven aan een specifieke business partner, terwijl de status kan worden gevolgd in STEP. Updates worden ook doorgegeven en aangepast. Dit is van grote waarde voor fabrikanten die aan retailers informatie via GDSN moeten aanleveren.

Data pools verbinden met GS1 Global Registry
Todd Callen, executive vice president Stibo Systems USA: “Als iedere organisatie eigen dataconventies en -formats zou gebruiken, zou er sprake zijn van onvolledigheid en inconsistentie en zou de lokalisatie, het vervoer en de handel van goederen duur en inefficiënt zijn. STEP GDSN van Stibo Systems helpt organisaties om data pools te verbinden met de GS1 Global Registry. Hierdoor wordt de gegevensuitwisseling in de supply chain wereldwijd verbeterd. Dit leidt tot minder fouten en zorgt voor nauwkeurige, up-to-date en compliant informatie.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud