Fujitsu introduceert fi-7460 en fi-7480 documentscanners

15-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Fujitsu introduceert fi-7460 en fi-7480 documentscanners

Fujitsu brengt de nieuwe compacte fi-7460 en fi-7480 desktop ADF-documentscanners op de markt. De scanners scannen documenten tot maximaal A1-formaat, dik papier, gesloten enveloppen en plastic pasjes. De nieuwe modellen zijn ontworpen om zestig tot tachtig vellen papier per minuut te scannen (120 of 160 beelden A4-duplex, liggend, in kleur, op 300 dpi).

De scanners hebben een maximale dagelijkse scanhoeveelheid van 9.000 en 12.000 pagina’s. Dat betekent dat deze scanners geschikt zijn voor de meeste desktop-taken – of het nu het scannen van een groot aantal standaard documenten is of juist documenten op verschillende formaten. De nieuwe fi-serie scanners hebben een afmeting van 380 x 209 millimeter (breedte x diepte).

Akoestieksensoren
Het voedingsmechanisme van de scanners is voorzien van akoestieksensoren die afwijkingen in het scangeluid waarnemen om beschadiging van documenten te voorkomen. Daarnaast is nieuw ontworpen beschermingsmechanisme tegen scheve pagina’s geïntegreerd in de scanners. Tegelijkertijd scheidt een speciaal remsysteem elk document afzonderlijk, om te voorkomen dat het papier vastloopt.

Handmatige voeding is ook mogelijk, zodat ook dikke meerlaagse documenten – inclusief gesloten enveloppen en zware materialen tot wel 413 g/m2 – gescand kunnen worden. De flexibele zijgeleiders zijn ontworpen om onafhankelijk van elkaar te bewegen. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid hen aan te passen aan de documentbreedte, en zijn meerdere batches betrouwbaar door elkaar heen te scannen. De scanners zorgen daarnaast dat de snelheid van papieroutput gecontroleerd blijft, zodat gescande documenten netjes worden opgestapeld. Een geautomatiseerde intrekhendel maakt het mogelijk om papierstapels en afzonderlijke vellen of zelfs enveloppen te scannen en verwerken.

Van A8 tot A1
De nieuwe modellen kunnen ongevouwen documenten scannen van A8- tot A3-formaat en gevouwen documenten op A2- en A1-formaat. Maar ook plastic pasjes tot 1,4 millimeter dikte en lange documenten van maximaal 5,5 meter kunnen worden gescand. Voorsorteren is niet nodig dankzij de functionaliteit om meerdere batches te scannen. De scanners verbruiken 42 en 47 Watt en zij voorzien van een automatische energiebesparingsmodus om de uitstoot van CO? terug te dringen en op energiekosten te besparen.

De scanners worden geleverd met de PaperStream-software, die helpt een hoge kwaliteit beeldscanning te realiseren. PaperStream-IP bereidt de gedigitaliseerde gegevens voor op verwerking, zoals OCR (Optical Character Recognition, optische tekenherkenning), en verbindt de data met gemeenschappelijke scanapplicaties ofwel via de TWAIN-, ofwel via de ISIS-interface. Met PaperStream Capture kunnen bedrijven hun documentwerkzaamheden (inclusief batches) in elke stap ontwerpen en finetunen. Na het scannen van een batch, zijn de gegevens te verifiëren, opdrachten af te wisselen, documenten samen te voegen in een gezamenlijk bestand, te indexeren of automatisch vrij te geven aan lokale opslagplaatsen of op te slaan op afstand. Ook is het mogelijk werkzaamheden, zakelijke toepassingen of ECM-systemen direct te voeden of pauzeren om later mee verder te gaan.

Beschikbaarheid en prijs
De Fujitsu fi-7460- en fi-7480-scanners zijn vanaf maart 2016 verkrijgbaar bij Fuijitsu-verkooppunten. De geadviseerde verkoopprijs is 2.995 euro (£2.199, $3.699, exclusief btw) voor de fi-7460, en 3.995 euro (£ 2.935, $4.999, exclusief btw) voor de fi-7480.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware