Witold Kepinski - 16 maart 2016

ICT-Partners levert Nutanix hyperconverged aan Zwanenberg Food Group

ICT-Partners, advies- en implementatiepartner voor werkplek- en datacenteroplossingen, is in opdracht van Zwanenberg Food Group gestart met de implementatie van Nutanix, inclusief Acropolis Hypervisor (AHV). Hiermee is Zwanenberg, Europese producent en exporteur van vleeswaren en vleesconserven, de eerste Nederlandse organisatie die gebruik zal maken van AHV.

“In de loop der jaren is onze ICT door overnames behoorlijk complex geworden”, vertelt Eilko Bronsema, ICT-manager bij Zwanenberg Food Group. “De ICT-omgevingen van onze Nederlandse locaties draaien op lokale servers, omdat bepaalde componenten aan vernieuwing toe zijn, wachtte ons de schone taak om na te denken over een algehele optimalisatieslag binnen onze ICT.”

Reduceren van beheerlasten en -kosten

Zwanenberg liet zich in de aanloop naar het traject adviseren door ICT-Partners. Bronsema: “Op basis van onze requirements met betrekking tot het vernieuwen, vereenvoudigen en automatiseren van ICT(-taken), adviseerde ICT-Partners ons om te kijken naar de oplossing van Nutanix”.

“Een oplossing van Nutanix is zeer geschikt voor organisaties die net als Zwanenberg kampen met losse systemen. Dankzij het geïntegreerde compute, server en storage model brengt Nutanix eenvoudig uniformiteit aan in de infrastructuur. Hierdoor worden de beheerlasten en –kosten sterk verlaagd. Samen met de gereduceerde footprint staat de inzet van Nutanix garant voor het verlagen van de TCO. Bovendien kunnen we met behulp van Nutanix eenvoudig centrale Disaster Recovery opzetten”, verklaart Bart Donders (foto), Infrastructuur Consultant bij ICT-Partners en Nutanix Technology Champion 2016, het advies van ICT-Partners.

Acropolis Hypervisor

Zwanenberg is de eerste organisatie in Nederland die naast hyperconverged appliances ook de nieuwe hypervisor van Nutanix, Acropolis Hypervisor, gaat implementeren. Hiermee kiest Zwanenberg voor een vooruitstrevende, maar vooral ook toekomstbestendige infrastructuur. 

“In dezen profiteerden wij van de kracht van de remmende voorsprong. Natuurlijk werkten we binnen onze organisatie met virtualisatie, maar slechts op kleine schaal. Daardoor waren we nu vrij een hypervisor te kiezen. De keuze voor Acropolis lag voor de hand, omdat deze hypervisor kan voldoen aan onze eisen. Qua integratie past Acropolis naadloos binnen het Nutanix concept en het biedt geen beperkingen ten opzichte van hypervisors van Microsoft of VMware. Dankzij ICT-Partners en Nutanix hebben wij straks een uniforme infrastructuur, die vanuit één scherm over alle lagen te beheren is”, aldus Eilko Bronsema.

Binnen het vernieuwingstraject implementeert ICT-Partners naast Nutanix en AHV ook de back-upoplossing van CommVault, waarmee de afzonderlijke locaties verzekerd zijn van een uniforme en betrouwbare back-upwijze.

Zie ook www.ict-partners.nl/nutanix 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!