Witold Kepinski - 16 maart 2016

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert Hyper Converged 380

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert Hyper Converged 380 image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) wordt actief in de hyper-converged markt met de Hyper Converged 380, een all-in-one compute-, software-defined storage- en slimme virtualisatietoepassing. Hierdoor kunnen middelgrote ondernemingen en branche kantoren binnen enkele minuten virtuele machines (VM's) implementeren. De HC 380 bestaat uit HPE DL380 servers en software waaronder StoreVirtual VSA software-defined storage en HPE OneView converged management en automation. De HC 380 is beschikbaar vanaf 31 maart 2016. Bekijk de video en ook deze video.

HPE  neemt het in de hyper-converged markt onder andere op tegen Nutanix, Simplivity, Atlantis en Cisco HyperFlex. De markt voor hyper-converged oplossingen blijft in snel tempo groeien. Naar verwachting groeit deze markt tot 5,5 miljard dollar in 2019. De groei komt voornamelijk door de vraag naar een meer kosteneffectieve en operationeel gestroomlijnde aanpak van virtuele servers, virtuele desktops en hybride cloudinfrastructuur. Klanten zijn voorzichtig met de invoering van nieuwe silo’s vanwege de beperkende flexibiliteit. "Middelgrote ondernemingen en externe kantoren dienen concurrerend te blijven, maar met beduidend minder middelen", aldus Ric Lewis, Senior Vice President en General Manager Converged Datacenter Infrastructure van Hewlett Packard Enterprise. "Deze organisaties hebben met de HC 380 een VM ‘vending machine’ in handen die taken op cloudsnelheid uitvoert.

Cloudsnelheid

De HPE HC 380 intuïtieve User Experience (UX) management software biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke ervaring die gemakkelijk is te managen op een desktop of mobiel device. Het is eenvoudig om zelf te installeren. Gebruikers kunnen hierdoor profiteren van:

Meer tijd voor vernieuwing: in vijf klikken zijn VM’s geïmplementeerd en er zijn slechts 15 minuten nodig om capaciteit toe te voegen met aanpasbare templates voor VM provisioning. De UX geeft IT-managers mogelijkheden voor provisioning, decommissioning en re-commissioning van VM’s in seconden, gewoon vanaf een mobiele telefoon.

Verhogen van de productiviteit en flexibiliteit: ingebouwde analyse en tools zorgen dat IT-afdelingen de wildgroei en over-provisioning van VM’s tot 90 procent kan verminderen.

Vereenvoudigde IT-operations met geïntegreerde software-defined architectuur

Vanuit het HC 380 single management pane, kunnen IT-generalisten firmware en drivers binnen drie klikken updaten, zonder de service te onderbreken. Hierbij neemt de kans op fouten af en de inzetbaarheid toe.

Elimineer datasilo’s en verminder complexiteit: de HC 380 is gebaseerd op de HPE StoreVirtual VSA. Deze technologie biedt datamobiliteit tussen systemen en sites. De ingebouwde data services garandeert voortdurende productiviteit en hoge beschikbaarheid (five 9s).

HPE vereenvoudigt ondersteuning: zowel de HPE hardware, software en private cloud als VMware-omgevingen hebben één aanspreekpunt. De experts van HPE zijn beschikbaar om snel te kunnen helpen en bieden 24/7 ondersteuning, zodat klanten snel de voordelen van HC 380 kunnen inzetten en gebruiken.

De HC 380 voorziet klanten van flexibele opties om zo de beste toepassing te vinden die binnen hun budget past. HPE zorgt dat klanten kunnen groeien en betaalbaar kunnen opschalen tot 16 nodes, bij het aanbieden van een two-node hyper converged toepassing.

Lagere schaalkosten: HPE biedt klanten verschillende investeringsopties om zo te transformeren naar een hyper converged infrastructuur met een pay-as-you-grow aanpak. HPE Flexible Capacity is een full-service oplossing waarbij IT en support worden gebundeld. Dit met voorspelbare maandelijkse betalingsopties. HPE Pre-Provisioning levert snelle toegang tot vooraf geconfigureerde hardware naar gebruik waarbij per virtuele machine betaald wordt.

Laagste beveiligingskosten: met de StoreVirtual VSA technologie kunnen klanten disaster recovery-kosten verminderen.       

HPE biedt ook één aanspreekpunt voor systeemverzekering en wereldwijde ondersteuning voor zowel HPE hardware, software en private cloud, als VMware-omgevingen. Ervaren experts van HPE zijn 24/7 beschikbaar voor ondersteuning zodat klanten zo snel mogelijk worden geholpen bij het inzetten en beschikbaar maken van  de voordelen van de HC 380.

Prijs en beschikbaarheid

De HC 380 is beschikbaar vanaf 31 maart 2016.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!