Witold Kepinski - 21 maart 2016

Kloof tussen business- en IT-leiders op gebied van security

Business- en IT-leiders zitten systematisch op een andere lijn als het gaat om het erkennen van het belang van cyber security voor de organisatie. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van The Economist Intelligence Unit (EIU), in opdracht van VMware. Hieruit blijkt onder meer dat dertig procent van de IT-leiders binnen drie maanden een grote cyberaanval verwacht, ten opzichte van slechts twaalf procent van de business-leiders.

Het onderzoek is gedaan onder 1100 corporate leiders (inclusief CEO’s en COO’s) en security executives (waaronder CIO’s, CDO’s en CISO’s). Andere opvallende uitkomsten van het onderzoek zijn:

In Europa ziet ruim een kwart van de IT-leiders cyber security als de nummer één prioriteit van een organisatie, terwijl slechts acht procent van de business-leiders die opvatting deelt. Wereldwijd gaat dit zelfs om ruim een derde van de IT-leiders tegenover slechts 5 procent van de business-leiders.

Als het gaat om de verwachtingen ten opzichte van het security-budget, zijn er aanzienlijke verschillen te vinden tussen de business- en IT-leiders. In Europa verwacht bijna een derde van de IT-leiders een toename van het security-budget het komende jaar, ten opzichte van slechts 14 procent van de business-leiders.

Over één belangrijk aspect zijn de business- en IT-leiders het eens: hun zorgen over de onbekende dreigingen die op hen afkomen.

Het onderzoek is hier te downloaden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!