Witold Kepinski - 23 maart 2016

ICT Best Workplaces toppers zijn Atlassian, Incentro, Intermax en Protime

ICT Best Workplaces toppers zijn Atlassian, Incentro, Intermax en Protime image

Maar liefst 64 organisaties prijken dit jaar op de lijst van Best Workplaces van Nederland. De ICT bedrijven zijn in deze lijst goed vertegenwoordigd: in de categorie grote en multinationale ondernemingen weet softwarebedrijf Atlassian als verse nieuwkomer de eerste plaats te behalen. In de categorie kleine en startende ondernemingen zijn plek nummer twee en drie in de wacht gesleept door hostingbedrijf Intermax en softwarebedrijf Protime. In de categorie middelgrote ondernemingen is Incentro op de derde plek geëindigd. Deze vier ICT-organisaties blinken uit in het creëren van vertrouwen, trots en werkplezier. 

Dit blijkt uit de resultaten van het Best Workplaces onderzoek 2016 van Great Place to Work onder ruim 29.000 respondenten. Aan het onderzoek deden 126 organisaties mee. Hiervan deden 77 organisaties mee voor de lijst van Best Workplaces, waarvan maar liefst 64 organisaties zich ook daadwerkelijk als Best Workplace kwalificeerde. Deze organisaties op de lijst mogen zich een jaar lang een Great Workplace noemen. Ofwel een organisatie waarin je vertrouwen hebt in het management, trots bent op je baan en plezier hebt met je collega’s. In Nederland werd het onderzoek voor de veertiende keer uitgevoerd.

Relatie medewerkers en management bij Best Workplaces verbetert 

De lijst wordt bepaald op basis van de uitkomsten van het medewerkerperceptieonderzoek bestaande uit 58 stellingen en twee open vragen. De vragenlijst is gebaseerd op het Great Place to Work Model bestaande uit de dimensies geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Daarnaast wordt er een evaluatie van het werkgeverbeleid uitgevoerd. Een combinatie die uniek is in deze branche. Opvallend is dat de Best Workplaces dit jaar hoger scoren op zowel Respect (van 77% naar 79%), als Eerlijkheid (van 80% naar 82%). Dat duidt op een verbeterde relaties tussen medewerkers en management. Caroline Mullers (foto), senior consultant Great Place to Work: "Organisaties beseffen steeds meer dat een mensgerichte aanpak leidt tot betere resultaten. Zij behandelen hun mensen respectvoller en eerlijker. Hierdoor kunnen mensen zichzelf zijn op het werk en halen zij het beste uit zichzelf, wat ook weer positief uitwerkt voor de organisatie".

Top excelleert op betrekken van medewerkers

Top 5 van Best Workplaces excelleert in het betrekken van medewerkers bij beslissingen die hun werk en werkomgeving betreffen. Er is ook ruimte voor verbetering, want het valt op dat medewerkers meer respect en eerlijkheid voelen binnen de organisatie, maar ze voelen zich minder trots over hoe hun organisatie bijdraagt aan de maatschappij. Mullers: "We zien dat de top 5 van de Best Workplaces hier juist wel sterk in is, niet alleen betrekken deze organisaties medewerkers veel meer, maar ook leveren ze vaak maatschappelijke bijdragen vanuit de core business van hun organisatie".

Grote en multinationale ondernemingen: nieuwe nummer 1

Voor het eerst haalt softwarebedrijf Atlassian de eerste plaats in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Mullers: "Atlassian deed dit jaar voor het eerst mee aan het onderzoek en wist direct de toppositie te behalen. Het bedrijf wil medewerkers een uitdagende werkplek bieden waarin ze zich kunnen ontplooien en voert dat in alle facetten door. Hun motto ’be the change you seek’ stimuleert trots en verbinding. Een terechte winnaar." Novo Nordisk, daalt van de toppositie naar de tweede plek. Kinderopvang organisatie Kindergarden weet hun mooie derde plek ook in 2016 te behouden. 

Top 3 middelgrote ondernemingen en kleine en startende ondernemingen

Ormit passeert de nummers twee en drie op de lijst en klimt dit jaar van de vierde naar de nummer 1-positie in de categorie middelgrote ondernemingen. De tweede en derde plek zijn dit jaar ongewijzigd. ICM opleidingen & trainingen behoudt de tweede plek, gevolgd door Incentro op de derde plek. In de categorie kleine en startende ondernemingen zien we dat Lean Consultancy Group hun nummer 1-positie heeft weten te behouden. De organisatie helpt de prestaties van organisaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean filosofie. De tweede plaats wordt net als vorig jaar ingenomen door het Rotterdamse Intermax Managed Hosting. Softwarebedrijf Protime neemt de derde positie in. 

LMNW

  1. Atlassian
  2. Novo Nordisk
  3. Kindergarden
  4. AbbVie
  5. Coöperatie DELA
  6. Hilton Worldwide
  7. Adecco
  8. Unique
  9. Diageo
  10. Kimberly-Clark
  11. Hilti Nederland BV
  12. Rittal B.V.
  13. EMC2
  14. NetApp
  15. RES
  16. Phoenix Contact B.V.
  17. Ajilon
  18. Medtronic
  19. Hitachi Data Systems Nederland
  20. Alliander N.V.
  21. Groupe SEB Nederland
  22. Mercedes-Benz Financial Services NL
  23. Start People
  24. USG People the Netherlands
  25. KFC Holdings B.V.
  26. Vaillant Group Netherlands B.V.
  27. AES Netherlands

MSW

  1. ORMIT
  2. ICM Opleidingen & trainingen
  3. Incentro
  4. TamTam
  5. COMPAREX
  6. TenICT
  7. Synechron Business Consulting
  8. UNC Plus Delta
  9. Festo BV
  10. SIRE Life Sciences
  11. Sysmex
  12. Cito Benelux B.V.
  13. Bierens Incasso Advocaten
  14. EBN B.V.
  15. ALD Automotive
  16. Plus Verheul
  17. a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer
  18. Squerist
  19. BAS Consultancy
  20. Vermilion Energy Netherlands BV
  21. Lloyds Bank
  22. DOK Delft
  23. Trimbos-instituut


SYW

  1. Lean Consultancy Group
  2. Intermax
  3. Protime
  4. Ryan
  5. Experius
  6. Van Harte & Lingsma
  7. Novamedia
  8. House of Performance
  9. HydroLogic BV
  10. Secretary Plus
  11. Viisi
  12. Accountor Nederland B.V.
  13. 1%Club
  14. Presenter

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!