Acquia investeert half miljoen dollar in development Drupal 8
25-03-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Acquia investeert half miljoen dollar in development Drupal 8

Acquia, het bedrijf voor digitale ervaringen, investeert een half miljoen dollar in de community development van Drupal 8.

Met het Drupal 8 Module Acceleration Program versnelt Acquia de introductie van belangrijke Drupal 8-modules. Het bedrijf betaalt moduleontwikkelaars en -experts binnen de Drupal-community voor het overzetten van populaire modules om digitale ervaringen te creëren.

Leden van de Drupal-community bouwen en onderhouden de modules die de belangrijkste Drupal-functionaliteiten uitbreiden. Het gebruik van Drupal 8 is, sinds de introductie in november 2015, twee keer zo hoog als dat van het zeer populaire Drupal 7. Dit bewijst dat de populariteit van Drupal toeneemt, vooral op enterprise-niveau. Het Module Acceleration Program is bedoeld voor de coördinatie en financiering van initiatieven die de ontwikkelingen binnen het Drupal 8-ecosysteem versnellen, en om de zakelijke-beheeroplossing voor digitale ervaringen uit te breiden.

“Bijdragen uit de community zijn de kern van elk open source-project, en Drupal mag zich gelukkig prijzen met een community van meer dan 35.000 actieve bijdragers, geleid door veel van ’s werelds meest bekende merken”, zegt Dries Buytaert (foto), medeoprichter en CTO van Acquia en oprichter en projectleider van Drupal. “Samen met de community leveren we onze belangrijkste release van Drupal 8, waarmee we een framework bouwen, dat organisaties in staat stelt contextuele, meertalige en multichannel digitale ervaringen te bieden.”

Updates over modulevoortgang zijn te vinden in het Acquia Developer Center. Of volg de voortgang van het project via Twitter, met de hashtag #d8map.

Bezoek www.acquia.com/d8-module-acceleration-program en ontdek meer over het Module Acceleration Program.

Terug naar nieuws overzicht