Redactie - 26 maart 2016

PhalaData integreert big data voor marketing toepassingen

PhalaData integreert big data voor marketing toepassingen image

Om de juiste keuzes te maken bij een marketingstrategie, is het noodzakelijk real time de juiste feiten bij elkaar te hebben. Ondernemers zijn bij marketingkeuzes globaal afhankelijk van drie silo’s: MAP, CRM en ERP. Drie silo’s met cruciale bedrijfsinformatie die noodzakelijk zijn voor een verantwoorde strategische keuze.

Het in San Francisco gevestigde PhalaData, met aan het hoofd CEO June Manley (foto), heeft daarop een duidelijke visie. Onder het motto: “Measure what matters” heeft men een platform ontwikkeld dat spreadsheets overbodig maakt en ondernemers in realtime inzicht geeft in de laatste veranderingen van de zakelijke parameters en de relaties daartussen.

De onderliggende lagen van CRM, ERP/Financial en MAP blijven in het concept gehandhaafd. Elke discipline kan dus de gewenste tools van bijvoorbeeld Salesforce, Oracle of SAP blijven gebruiken. Bestaande investeringen behouden hun waarde en de medewerkers kunnen de hun bekende manier van werken behouden, aldus Manley.

MiRi Analytics platform

De door PhalaData (Phala is een Sanskrit term die betekent: effect, uitkomst of het resultaat van een berekening) ontwikkelde middenlaag maakt gebruik van bestaande API’s (bijvoorbeeld voor Pardot, Marketo, Eloqua, Salesforce en Netsuite) of zelf ontwikkelde adapters (voor bijvoorbeeld Oracle en SAP) om de Enterprise resource systemen aan te sluiten op een analytische laag: het MiRi Analytics platform.

Hierin wordt de ongestructureerde data aan een optimalisatie ontworpen. Dit gebeurt met behulp van lokaal opgestelde hard- en software, er gaat dus geen business kritische data naar het internet of een serviceprovider. Talend, Java en Elastic vormen de essentiële middle layer in het proces, terwijl de uitkomst daarvan naar het highcharts grafische front end gaan. In die laag worden er de begrijpelijk grafische elementen van gemaakt die de zakelijke processen visualiseren aldus Manely.

De hele implementatie van het systeem kost, als gebruik wordt gemaakt van de standaard API’s en of connectors, slechts enkele uren aldus Manley.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!