Witold Kepinski - 26 maart 2016

HP Printing portfolio getweakt voor partner business

HP Printing portfolio getweakt voor partner business image

HP biedt partners en klanten een vernieuwd printing portfolio. Deze bestaat uit HP PageWide voor professionele kleurafdrukken, nieuwe OfficeJet Pro printers die professionele kleuren en performance leveren voor kleine ondernemingen, nieuwe LaserJet printers en HP Secure Managed Print Services die klanten helpt hun printomgeving te beveiligen met de best mogelijke securityvoorzieningen. De nieuwe printing oplossingen bieden IT-dienstverleners een interessant portfolio waarmee ze hun klanten kunnen voorzien van veilige, duurzame en kostenbesparende printing oplossingen, aldus Erwin Douglas, HP CEP printing country manager Nederland.

Het vernieuwde HP printing porfolio is sterk beveiligd, een belangrijk unique selling point (usp) naar de klanten toe aldus Douglas. “HP printers zijn compliant en voldoen aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van dataprotectie en –privacy. Je moet een printer beschouwen als een pc en daarom ook goed beveiligen. Er zit bijvoorbeeld een geheugen in een printer die vaak is gekoppeld aan een netwerk. Alle informatie kan eruit getrokken worden. Met mobiele devices kan je makkelijk een willekeurige printer benaderen waardoor je schade kan aanrichten. Een sterke beveiliging is dus belangrijk”.

Managed Content Services 

De printing markt transformeert meer van managed print services (mps) naar managed content services met virtuele omgevingen, vervolgt Douglas. “Deze ontwikkeling moet op een veilige manier worden afgekaart. Doordat steeds meer mensen mobiel zijn willen ze overal en altijd toegang tot content hebben op een beveiligde manier. Veel mensen hebben echter hun content op hun smartphone en tablets niet vaak goed beveiligd. Maar je kan dat wel doen, bijvoorbeeld met encryptie. Mobility is key en content is key bij digitalisatie rond printing. De pagina's wil je snel opslaan, beveiligen en analyseren.”

Digitalisatie

Een printer is het perfecte device om te digitaliseren benadrukt Douglas. “Zo is een printer een toegangspoort tot Microsoft SharePoint of naar een willekeurige applicatie waar je naar toe wil scannen. We gaan overigens niet geheel naar een papierloos kantoor, maar het aantal geprinte vellen papier neemt wel af. Er wordt meer gescand en dat vraagt om meer veiligheid. HP printing biedt nu meer dan 255 security settings. HP en de business partners kunnen die printers op afstand bedienen, beschermen en certificeren binnen de HP security management software op afstand. HP biedt securitysoftware die compliant is volgens overheidsregels.”

PageWide

Voor snel en hoogkwalitatief digitaal printen heeft HP eerder zijn Scalable Printing Technology (SPT) geintroduceerd. HP SPT omvat printkoptechnologieën, geavanceerde inkten, materialen, ontwerpregels en hoogwaardige fabricagemethoden die gebaseerd zijn op geïntegreerde schakelingproductie. HP SPT heeft de ontwikkeling van HP-printinnovaties versneld door printkoppen te leveren die schaalbaar zijn in afmeting, functionaliteit en prestaties. Bovendien kon de bewezen technologie worden toegepast in nieuwe applicaties. HP PageWide-technologie is de nieuwste HP printinnovatie die gebaseerd is op HP SPT. “PageWide is een categorie die HP heeft samengesteld uit inkt- en lasertechnologie, aldus Douglas. “PageWide combineert de snelheid van laser met de betrouwbaarheid van inkt zoals kwaliteit, prijsstelling, energiezuinig en milieuvriendelijkheid."

Energiekosten

Met de PageWide propositie heeft HP een aardig marktaandeel bereikt vervolgt Douglas. "We hebben laatst nog een aanbesteding gewonnen bij een overheid. We moesten bij een aanbesteding alle certificeringseisen etc. aandragen. Ook is sustainability belangrijk. Zestig procent van alle bedrijven hebben mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) hoog in het vaandel staan. HP printing oplossingen zijn energiezuinig en milieuvriendelijk. Een klant koos voor HP printing vanwege de energie die het bedrijf bespaart met HP PageWide technologie. Dat scheelt per jaar 60.000 euro aan energiekosten. HP PageWide is voor elke organisatie interessant; voor bedrijven met 1 werknemer tot duizenden zoals Akzo Nobel en Shell. Begin 2017 zal HP de voordelen van PageWide Technology verbreden met een nieuw portfolio A3-printers en multifunctionele printers.”

MFP

Het valt Douglas verder op dat organisaties naast een centrale mfp weer vaker kiezen voor een kleinere printer bij de werkplek. HP speelt daarop in met de vernieuwe printing aanbod, aldus Douglas. “Vroeger kozen organisaties om hun printerpark te centraliseren met mfp's. Dat was goedkoper doordat er minder printers op werkplekken stonden. Maar nu gaan we van centralisatie naar decentralisatie ban printers. Mensen met een mfp willen ook vaker scannen, liefst direct op hun werkplek. We bieden daarvoor printers in verschillende prijsklassen met de OfficeJet Pro, LaserJet Pro, PageWide Pro en PageWide Enterprise Colour modellen.”

HP ServiceOne Partner

Het brede printing aanbod kan door resellers worden aangeboden met managed printing services (mps) aldus Douglas: “We bieden ondersteuning vanuit partner mps. HP doet dan de fulfillment zoals supplies, contract en serviceovereenkomsten etc… Ten tweede is er channel mps waarbij partners alles managen. Dat zijn partijen zoals OSN, Xtandit en Veenman die hun klanten voorzien vanuit hun eigen serviceprogramma. Dan worden ze HP ServiceOne Partner. Jaarlijks moeten zij toetsen en cursussen volgen om die certificeringen te krijgen en te behouden. Partners kunnen klanten voorzien met complete oplossingen. Ze kunnen naast printers ook tablets en pc’s verkopen bijvoorbeeld in een maandcontract. We bieden zo met partners meer een workplace as as service. We ontwikkelen meer nieuwe servicemodellen voor pc’s, net zoals bij mps. Zo kunnen we de customer experience verhogen.”

Douglas zegt al diverse gespecialiseerde printing IT-dienstverleners enthousiast te hebben gemaakt die aan de slag gaan met het vernieuwde HP printing portfolio. “We helpen ze met hun propositie. Sales medewerkers nodigen we uit voor een sessie waar de meerwaarde van producten en services verkopen. Partners kunnen met HP hun dagelijks brood goed verdienen met printers. We doen nu meer aan co-hunting (van klanten) met partners. HP ondersteunt partners volop met producten, post-sales, bid management en bid desks. Zo kunnen partners als gespecialiseerde serviceorganisatie deals naar zich toe te trekken.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!