Redactie - 30 maart 2016

Gelderland tender Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk weer online

De Provincie Gelderland heeft de tender Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk weer online gezet op tenderned.nl.

De op 6 januari 2016 gepubliceerde Europese aanbesteding Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk is op 2 maart 2016 stop gezet vanwege het besluit van Provincie Gelderland om een aantal wijzigingen door te voeren in de Aanbestedingsdocumenten naar aanleiding van vragen die zijn gesteld in het kader van de Nota van Inlichtingen. De selectiefase vindt plaats tussen 15 maart en 22 april 2016.

Het doel van deze aanbesteding is om conform wet- en regelgeving te komen tot een Overeenkomst met één Opdrachtnemer, waarmee voor de komende jaren infrastructuur, hosting, werkplek en servicedesk Diensten kunnen worden afgenomen tegen de voor Provincie Gelderland economisch en kwalitatief meest gunstige condities. De vijf (5) doelstellingen die Provincie Gelderland wil realiseren met het uitbesteden van de Dienstverlening zijn door de directie en de afdeling I&A als volgt geformuleerd:

Innovatief vermogen. Nieuwe ICT-technologie komt in een steeds hoger tempo beschikbaar. Burgers, bedrijven en de provinciale organisatie stellen steeds hogere eisen aan de digitalisering van de provinciale dienstverlening. I&A zal haar toegevoegde waarde moeten verhogen door in staat te zijn sneller te innoveren,

Vergroten van de flexibiliteit in verschillende vormen. I&A moet nieuw beschikbare diensten en technologie sneller kunnen leveren aan haar afnemers. De reguliere diensten van I&A moeten schaalbaar worden om mee te kunnen bewegen met de omvang van de provinciale organisatie. I&A moet haar diensten en projectportfolio sneller kunnen aanpassen aan wijzigingen van de politieke koers en organisatiestrategie,

Efficiëntie. I&A moet in staat zijn om met minder formatie, kleinere budgetten en een verbetering van de regiefunctie ten minste dezelfde kwaliteit van dienstverlening te leveren,
Verhoging kwaliteit. I&A moet in staat zijn om met passende ICT diensten een bijdrage te leveren aan de huidige en toekomstige (organisatie-)ontwikkelingen, zoals het coalitieakkoord, digitalisering van provinciale dienstverlening en samenwerking, Het Gelders Huis en tijd-/ plaats-/ apparaat onafhankelijk werken.

Betrouwbaarheid. Onder alle omstandigheden, dus ook tijdens de transitiefase (van zelf doen naar uitbesteden), moet I&A een robuuste en betrouwbare dienstverlener blijven, die voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. De Dienstverlening is en blijft gebaseerd op bewezen technologie.

Bijlage_K Toelichting wijzi....pdf

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!