Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
30-03-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google toont virtual reality tour in zijn datacenter

Alles op het internet wordt ergens fysiek opgeslagen. Je kunt dus letterlijk kijken naar de servers waar je e-mails en foto's op staan. Om dit in beeld te brengen heeft Google een VR-video gemaakt van hun datacenter, om een inkijkje te geven bij een van de grootste bedrijven ter wereld.

Google opent komende tijd wereldwijd twaalf nieuwe datacenters. Hierdoor wil Google beter concurreren met Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en IBM SoftLayer.

Google opent de eerste nieuwe datacenters nog dit jaar in Tokyo en Oregon. Daarna komen in 2017 eens tien datacenters in Google Cloud Platform regio's waarmee klanten applicaties en diensten kunnen uitrollen.

Google maakt vaart met de uitrol van zijn cloud infrastructuur onder leiding van ex-VMware oprichter Diane Greene. Google is van plan een aantal overnames te doen om zijn aanbod van cloudgebaeerde software en infrastructuur te verbreiden.

Op dit moment hebben Microsoft Azure en AWS de sterkste public cloud infrastructuur. Amazon is de onbetwiste markleider met een aandeel van 31 procent.

 

Terug naar video overzicht
Datacenter