Witold Kepinski - 01 april 2016

Ordina bouwt financieel platform voor Stichting Kerkelijk Geldbeheer

Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) in Gouda heeft Ordina opdracht gegeven tot het bouwen van een nieuw online financieel platform voor de aangesloten kerken en overige instanties. Het bestaande systeem wordt geleidelijk vervangen en uitgebreid met nieuwe online functionaliteiten.

SKG is de financiële dienstverlener voor kerken en kerkelijke instellingen binnen de Protestantse Kerk Nederland en biedt haar klanten een breed scala aan diensten zoals sparen, financieren, betalingsverkeer en advisering over geldwerving, automatisering en balansmanagement. Ordina verzorgt al meerdere jaren het beheer van het huidige platform van SKG.

SKG en Ordina werken intensief samen in dit Agile-traject met inzet van moderne technologieën als Scala, de nieuwste programmeertaal. Zo neemt het hoofd automatisering van SKG als producteigenaar actief deel aan het scrumteam dat het nieuwe systeem ontwikkelt en test hoe het systeem eruit gaat zien. SKG krijgt op deze manier een online omgeving die voor langere tijd te gebruiken is en kan meebewegen met de veranderende wensen van SKG en haar klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!