Witold Kepinski - 01 april 2016

Rijksoverheid ROAD2016 datacenter aanbesteding gunningen bekend

De Rijksoverheid heeft een aanbesteding van 144 miljoen euro gegund aan een aantal IT-dienstverleners. Het gaat om ROAD2016, de  eerste aanbesteding die onder verantwoordelijkheid van de Categorie Datacenters uitgevoerd wordt. Per perceel zijn de beste 4 partijen gecontracteerd: Perceel 1 is gewonnen door Misco - Telindus ISIT (combinatie), Infotheek Groep B.V., Scholten Awater, I3-Avit-Central Point (combinatie). De volgende partijen zijn afgewezen: Protinus IT, PQR, Bechtle Direct BV en SLTN. Perceel 2 is gewonnen door Misco - Telindus ISIT (combinatie), I3-Avit-Central Point (combinatie), Protinus IT en Infotheek Groep B.V. De volgende partijen zijn afgewezen: Scholten Awater, PQR, Bechtle Direct BV en SLTN.

De concrete aanleiding voor deze aanbesteding is het expireren van de huidige Raamovereenkomsten EASI2010 Cluster rekencentrum hardware per 31 juli 2016. Er nemen 42 Rijksonderdelen deel aan deze aanbesteding.

ROAD2016 is georganiseerd rondom twee ODC's. Het gaat om het RODC RWS-DJI (valt onder ministerie I&M) en ODC SSC-ICT (valt onder ministerie BZK). De beide ODC's verlenen housing- en/of hosting diensten aan verschillende Rijksonderdelen. Om deze diensten aan te kunnen bieden, kopen deze ODC's centraal Datacentermiddelen in. Dit doen de ODC's namens of voor de bij hun aangesloten Rijksonderdelen.

Perceel 1 is rondom ODC SSC-ICT georienteerd en Perceel 2 rondom RODC RWS-DJI. In beide Percelen zijn zowel het betreffende ODC als de individuele Deelnemers, die (gaan) behoren tot het verzorgingsgebied van het ODC, opgenomen.

De opdracht bestaat uit drie kernonderdelen: Leveren van Datacentermiddelen; Vervullen van reseller functie Implementeren, installeren, Beheren en Onderhouden van Datacentermiddelen. 
De scope bestaat uit het leveren van Datacentermiddelen (incl. daaraan gerelateerde software en dienstverlening). De scope bestaat uit het leveren van: Hardware componenten; Aan Hardware gerelateerde software; Geïntegreerde systemen; Aan Hardware en/of geïntegreerde systemen gerelateerde diensten, bijvoorbeeld Onderhoud, ondersteuning, Beheer, continuïteit en security. Als Aanbestedende dienst zal voor deze aanbesteding het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) optreden namens de Deelnemers. Het IUC-Noord treedt op als procesbegeleider.

De stuurgroep ROAD ingestemd met de door de projectgroep voorgestelde gunningsbeslissing. "In navolging op dit besluit zijn gisteren de gunnings- en afwijzingsbrieven verzonden. Dit is één week eerder dan oorspronkelijk gepland. Afgewezen inschrijvers hebben tot en met 14 april 17:00 uur de tijd om eventueel bezwaar te maken tegen de voorlopige gunningsbeslissing. Wij zijn als projectteam blij met het behalen van deze mijlpaal en zien het vervolg met vertrouwen tegemoet", zo meldt de stuurgroep.

Ter informatie hieronder per perceel de ontvangen inschrijvingen en de ranking obv de beoordeling. Per perceel worden de beste 4 partijen gecontracteerd:

PERCEEL 1:

Aan de volgende partijen is gegund:

Misco - Telindus ISIT (combinatie)

Infotheek Groep B.V.

Scholten Awater

I3-Avit-Central Point (combinatie)

De volgende partijen zijn afgewezen:

Protinus IT

PQR

Bechtle Direct BV

SLTN

 

PERCEEL 2:

Aan de volgende partijen is gegund:

Misco - Telindus ISIT (combinatie)

I3-Avit-Central Point (combinatie)

Protinus IT

Infotheek Groep B.V.

De volgende partijen zijn afgewezen:

Scholten Awater

PQR

Bechtle Direct BV

SLTN



Door: Witold Kepinski




Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!