Witold Kepinski - 05 april 2016

Staatsbosbeheer neemt Unit4 Business World per 1 oktober 2016 in gebruik

Staatsbosbeheer heeft besloten om Unit4 Business World te kiezen als nieuw bedrijfsinformatiesysteem. De natuurbeheerder zocht naar een financieel systeem dat in staat is om de modernisering van de bedrijfsvoering te ondersteunen en te voldoen aan de toenemende vraag naar verantwoordingsinformatie. Na een Europese aanbesteding koos Staatsbosbeheer het systeem van Unit4. Staatsbosbeheer neemt Unit4 Business World per 1 oktober 2016 in gebruik. Honderdvijftig medewerkers gaan met het systeem werken.

Staatsbosbeheer beheert 265.000 hectare bos, natuur en landschap, 1900 gebouwen en een infrastructuur van duizenden kilometers aan paden en wegen. De organisatie biedt werk aan 1.000 professionals, krijgt ondersteuning van ruim 6.000 vrijwilligers en ontvangt jaarlijks ruim 150 miljoen bezoekers.

Inzicht
De ambitie van Staatsbosbeheer is te groeien naar een excellente en efficiënte publieke organisatie. Om dit te bereiken, professionaliseert de maatschappelijke onderneming haar bedrijfsprocessen en werkwijzen. Zo zijn inzicht in kosten en rendementen van verschillende projecten gewenst en moet het aantal administratieve handelingen omlaag. De huidige systemen voor de financiële- en de projectadministratie ondersteunen deze nieuwe eisen van Staatsbosbeheer niet.

Na een zorgvuldig Europees aanbestedingstraject beoordeelde Staatsbosbeheer Unit4 Business World als beste op basis van de gevraagde functionaliteit, flexibiliteit en aanpasbaarheid, efficiency, workflow en rapportage- en analysemogelijkheden. Ook de prijs en speelde een rol in de keuze. Het ERP-systeem van Unit4 is zo ontworpen dat organisaties zelfstandig en tegen lage kosten aanpassingen kunnen doen in het systeem.

Peter van der Jagt, CFO bij Staatsbosbeheer: “De aanbieding van Unit4 en de gebruiksvriendelijkheid van Unit4 Business World, die tijdens het beoordelingstraject is aangetoond, overtuigden ons van de toegevoegde waarde van het pakket. Unit4 heeft laten zien hoe eenvoudig het is om een eerder ingerichte structuur aan te passen in het systeem. Belangrijk is ook dat Unit4 zich opstelt als een partner die met ons meedenkt. We hebben groot vertrouwen in een geslaagde implementatie.”

Roel Caers, Executive Director bij Unit4: “Dienstverleners in de publieke sector zijn aan het veranderen en moeten nieuwe bronnen van financiering aanboren. Dit stelt hoge eisen aan financiële verantwoording en zorgt voor een toenemende complexiteit van de administratieve organisatie. Unit4 biedt een oplossing die speciaal is ontwikkeld om met verandering om te kunnen gaan. Unit4 Business World is bewezen blijvend aanpasbaar en daardoor een uitstekend instrument voor publieke dienstverleners die een correcte administratie, blijvend actuele stuurinformatie en verantwoording nastreven. We zijn erg trots dat Unit4 Business World bij Staatsbosbeheer als beste uit de Europese aanbesteding is gekomen.”

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!