Redactie - 02 april 2016

QNH en Bossers & Cnossen helpen NDC Mediagroep naar IBM SoftLayer Cloud

NDC Mediagroep, uitgever van diverse kranten in Noord Nederland, heeft samen met QNH Consulting Noord en Bossers & Cnossen haar nieuwe redactiesysteem CCI NewsGate succesvol gemigreerd naar de IBM SoftLayer Cloud.

Door de migratie van het redactiesysteem NewsGate is de NDC Mediagroep een nieuwe weg ingeslagen door een deel van haar datacenteractiviteiten naar de cloud te brengen, waardoor de dagelijkse editie van de krant vanuit de cloud is gegarandeerd.

Kritieke succesfactoren hierbij zijn het per direct aanpassen van de serverspecificaties en de hoge beschikbaarheid van de Softlayer omgeving. Voor de cloud omgeving is gebruik gemaakt van virtuele servers en fysieke servers. Na uitgebreide testen door QNH en B&C kon NDC Mediagroep het aantal virtuele en fysieke servers bepalen. Het aantal servers kwam aanzienlijk lager uit dan de afgegeven specificaties van de leverancier. De mogelijkheid om data in Nederlandse datacenters op te slaan en kostenefficiency (pay per use) hebben NDC Mediagroep doen besluiten om voor IBM Softlayer te kiezen. 

Inmiddels zijn alle dagbladen over op het nieuwe redactiesysteem, aldus Erik Miedema, ICT manager NDC Mediagroep over de succesvolle migratie: “Inmiddels zijn alle dagbladen over op het nieuwe redactiesysteem. We maken volop gebruik van de nieuwe omgeving en alles werkt naar behoren. De samenwerking met QNH, Bossers & Cnossen en CCI heeft tot een succesvolle migratie geleid. We kunnen het gebruik van IBM SoftLayer dan ook sterk aanbevelen.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!