Witold Kepinski - 12 april 2016

StartupUtrecht.nl portal is live

Met de lancering van de nieuwe portal StartupUtrecht.nl is de regio Utrecht vandaag nog aantrekkelijker voor startups geworden. Het platform moet founders, investeerders, universiteiten, creatieven, corporates en banken bij elkaar brengen en een boost geven aan het Utrechtse startupklimaat. Neelie Kroes, speciaal gezant voor startups in Nederland, lanceerde de portal vanmiddag officieel tijdens haar bezoek aan het Utrechtse Appril-festival.

"We merkten een groeiende vraag van lokale startups naar een collectief platform voor het genereren van nieuwe ideeën en het bouwen en verbinden van netwerken", zegt Maurice Bakker, oprichter van Holland Startup en een van de drijvende krachten achter Startup Utrecht. “En in gesprekken met speciale gezant StartupDelta en voormalig EU-commissaris Neelie Kroes, werd de noodzaak van een dergelijk platform nog eens extra bevestigd.”

Neelie Kroes moedigt de ontwikkelingen in het Utrechtse startup ecosysteem aan. “StartupDelta is in anderhalf jaar vanuit het niets het beste Europese startup-ecosysteem geworden. Daarin hebben hubs als Utrecht de hoofdrol. De nieuwe website van Startup Utrecht versterkt de samenwerking in het Utrechtse ecosysteem en de zichtbaarheid van startups en initiatieven. Dit zorgt zo voor extra groei.”

Startup Utrecht
Het in juli 2015 onder de paraplu van StartupDelta opgerichte Startup Utrecht brengt founders, investeerders, universiteiten, creatieven, corporates en banken bij elkaar om zo een boost te geven aan het Utrechtse startupklimaat. Daarvoor tekenden elf Utrechtse bedrijven en instellingen een convenant met als doel het versterken van het Utrechtse startup-ecosysteem. Utrecht telt momenteel zo’n 400 startups in life sciences, gezondheid- en medische technologie, cleantech en IT.

Door zich te presenteren op één platform kunnen deze startups nu nog eenvoudiger verbinding met elkaar en met potentiële investeerders, kennisinstituten en mentoren zoeken. Ook kunnen startups en partners hun eigen events delen en wordt een database aangelegd van alle Utrechtse startups.

Partners
StartupUtrecht.nl is gemaakt in samenwerking met de partners van Startup Utrecht: Economic Board Utrecht, Nyenrode Business University, Utrecht Science Park, VechtclubXL, HollandStartup, UtrechtInc, Dutch Game Garden, Immovator, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht en Hooghiemstra.

Appril-festival
De officiële lancering van de website werd verricht door Neelie Kroes, speciaal gezant voor startups in Nederland. Namens StartupDelta bracht zij vandaag ook een bezoek aan het Appril-festival. De vijfde editie van dit evenement brengt van 11 tot 15 april de Nederlandse app-industrie bij elkaar in de Utrechtse Jaarbeurs en viert de successen op het gebied van mobiele applicaties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!