Witold Kepinski - 12 april 2016

Be Informed wint opdracht Britse Immigratiedienst

Het Apeldoorns bedrijf Be Informed heeft de opdracht gekregen van de Engelse Immigratiedienst (Home Office) om een vluchtelingenvergunningensysteem te bouwen om rechtmatig de asielprocedure voor immigranten af te wikkelen.

De keuze van de Engelse overheid is op de software van Be Informed gevallen omdat het Nederlandse bedrijf ook de Nederlandse Immigratiedienst (IND) succesvol ondersteunt bij de aanvraag en afwikkeling van verblijfsvergunningen met haar unieke Robotic Software Platform.

Home Office, een overheidsorganisatie met een jaarlijks budget van bijna 9 miljard pond, automatiseert alle wet- en regelgeving én het beslissingsproces op het Platform waardoor snel en verantwoord de beslissingen voor verblijf in Groot Brittannië kunnen worden genomen. Er is veel interesse van andere Europese landen voor de Nederlandse aanpak. Dat blijkt uit regelmatige referentiebezoeken bij de IND. De Engelse Immigratiedienst heeft -na Nederland- nu als tweede Europese land gekozen voor de software van Be Informed.

Be Informed heeft sinds haar start in 2006 een Robotic Software Platform ontwikkeld. Klanten zijn Procter & Gamble, het Europese Patent Office, de Immigratiedienst van Nederland en nu ook die van Groot Brittannië en bij grote banken en verzekeraars in Groot Brittannië. Ze gebruiken het platform voor complexe processen (bijvoorbeeld met veel dynamiek en veel regelgeving) en het toepassen van contextuele data (bijvoorbeeld advies voor elke klant op maat of rekening houdend met specifieke regelgeving per land).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!