Witold Kepinski - 15 april 2016

Heutink ICT bouwt onderwijsplatform met Previder

Heutink ICT, specialist op het gebied van onderwijs ICT, maakt gebruik van Previderleverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, om zijn belangrijkste dienst Mijn Omgeving Online (MOO) te leveren. MOO, waarvan dit jaar versie 2.0 werd gelanceerd, is een online leer- en werkomgeving met allerlei sociale functionaliteiten. Dagelijks maken zo’n 400.000 kinderen van MOO gebruik. 

Heutink ICT is net als Previder onderdeel van de Odin Groep en kan zodoende snel schakelen met Previder. ‘Dat is belangrijk wanneer je snel wil opschalen of nieuwe diensten wil implementeren. Previder was een logische partner voor ons," zegt Rogier Borggreve (foto), algemeen directeur van Heutink ICT. "Maar Previder is niet zomaar een zusterbedrijf. Zij staan bekend om hun vooruitstrevende kijk op technologie, security en klantgerichtheid. Dat maakt ze tot een datacenter en cloud specialist die ons in alle opzichten verder helpt met de nieuwste technologie."

Het ‘Mijn Omgeving Online’-platform is erg populair en Heutink ICT verwacht komende tijd snel te groeien. Op basis van de huidige groeicijfers zal in 2020 het aantal dagelijkse gebruikers van het MOO oplopen naar een miljoen. Die gebruikers gaan naar verwachting ook intensiever van MOO gebruik gaan maken. Leermiddelen worden steeds media-intensiever en visueler, wat zeer veel bandbreedte en backupcapaciteit vereist. Bovendien is er in MOO onder meer een app-store geïntroduceerd, waarin steeds meer applicaties aan het dienstenpakket worden toegevoegd.

"De vraag naar onze diensten groeit sterk en de onderwijsmarkt verandert continu. Alles wordt steeds mobieler, user experience is steeds belangrijker, en er is steeds meer behoefte aan visuele leermaterialen en differentiatie. Previder levert ons een veilig en schaalbaar platform waarmee Heutink aan de toekomst van het onderwijs bouwt," aldus Rogier Borggreve, algemeen directeur van Heutink ICT. 

Lees meer over Heutink ICT en Previder in de volledige case.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!