NetSuite biedt cloud ERP in de Benelux
15-04-2016 | door: Witold Kepinski

NetSuite biedt cloud ERP in de Benelux

NetSuite, een Amerikaanse software leverancier van cloudgebaseerde financiële, ERP en omnichannel commerce software, wordt actief in de Benelux. De opening van een Benelux-hoofdkantoor in Amsterdam, een strategische alliantie met Deloitte in België en nieuwe klanten zoals Transavia, ESOMAR en Qardio in Nederland en Zembro in België, maken deel uit van deze versnelde uitbreiding. Ook wordt NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux gelanceerd.

De komst naar de Benelux is volgens NetSuite een antwoord op de groeiende mogelijkheden voor cloud ERP en een toenemende vraag naar NetSuite in deze regio van met name snelgroeiende en internationale bedrijven. “Onze activiteiten in de Benelux zijn een nieuwe stap in de Europese expansie van NetSuite en onze belofte om bedrijven in de regio te voorzien van software en diensten die voldoen aan zowel lokale als wereldwijde eisen,” aldus Zach Nelson (foto), CEO van NetSuite.

American Express

Sinds de start van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk in 2002, is NetSuite in Europa doorgegroeid. Inmiddels is het sterk vertegenwoordigd in Europa en is het de belangrijkste cloud ERP-leverancier in de regio. Dankzij het krachtige OneWorld-product werkt een groot aantal wereldwijde bedrijven met vestigingen in Europa en de Benelux met NetSuite. Alleen al in de Benelux draaien meer dan 850 vestigingen en rechtspersonen van bedrijven als Misys, American Express Global Business Travel, Commvault en Meltwater hun bedrijfskritische processen binnen NetSuite OneWorld. NetSuite OneWorld biedt bedrijven multi-subsidiary management en ongekende wereldwijde financiële mogelijkheden om via een two tier model zaken te doen, waarbij NetSuite bij lokale vestigingen wordt geïmplementeerd, terwijl de legacy, on-premise-oplossing op het hoofdkantoor draait.

Kansen in markt

De Benelux biedt een toegankelijk ondernemingsklimaat en snelgroeiende bedrijven op het gebied van technologie, media en banking en andere sectoren die cloud computing hebben omarmd. Gartner schatte de markt voor ERP-applicaties in Nederland en België in 2015 op 724,1 miljoen dollar, en verwacht dat die zal groeien tot 849,8 miljoen dollar in 2018 (Bron: Gartner, “Enterprise Software Forecast, 2015 Q4,” december 2015). “Bedrijven in de Benelux zijn zich bewust van de voordelen van een flexibel, schaalbaar systeem dat veel internationale functionaliteiten biedt, zoals NetSuite,” aldus Mark Woodhams, SVP & Managing Director EMEA bij NetSuite. “We kijken ernaar uit om meer bedrijven in de Benelux te ondersteunen met onze cloud ERP-oplossing.”

Europese datacenters

NetSuite heeft eind vorig jaar twee Europese datacenters geopend, in Amsterdam en in Dublin. Deze twee datacenters ondersteunen de groei van NetSuite in Europa en voldoen aan de eisen van een toenemend aantal Europese bedrijven dat gebruikmaakt van de NetSuite cloud om hun bedrijf efficiënter en productiever te maken. Beide datacenters zijn volledig operationeel. NetSuite is begonnen met de dienstverlening aan nieuwe Europese klanten in de EU en zal in de komende weken de bestaande Europese klanten overzetten naar de nieuwe datacentra.

Nieuwe partnerships

NetSuite en Deloitte hebben samengewerkt om de strategische alliantie in België uit te breiden. Deloitte Consulting biedt implementatie, financiële transformatie, verandermanagement en advies voor bedrijven in de Belgische markt die op zoek zijn naar meer efficiëntie, hogere omzet en wereldwijde expansie met de cloud ERP-oplossing van NetSuite. Bovendien heeft NetSuite een partnerecosysteem in de Benelux. Zo hebben leveranciers als E-Litt en ERP FastForward NetSuite geholpen bij het realiseren van een sterke aanwezigheid in de Benelux-markt. Ook Solmate is een NetSuite partner.

Nieuwe klanten

Transavia Airlines heeft gekozen voor NetSuite OneWorld om zijn ambitieuze groeiplannen voor Europa gestalte te geven. NetSuite OneWorld wordt op het Nederlandse kantoor van Transavia ingezet ter vervanging van een legacy-systeem gebaseerd op AS 400, op het Franse kantoor verdringt NetSuite OneWorld een Infor-systeem. Transavia wil de NetSuite-oplossing inzetten voor al zijn bedrijfskritische applicaties in heel Europa, inclusief financiën, financiële consolidatie, multi-subsidiary management, procure-to-pay en reporting. Transavia zal de oplossing, die in het Engels, Nederlands en het Frans beschikbaar is, ook gebruiken voor de fiscale compliance tussen de verschillende landen.

ESOMAR, de wereldwijde handelsassociatie voor markt-, sociaal en opinieonderzoek opgericht in 1948, heeft gekozen voor NetSuite OneWorld voor het faciliteren van wereldwijde groei van de organisatie. ESOMAR maakt binnen NetSuite Oneworld gebruik van Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM) en website content management. NetSuite Oneworld vervangt de on-premise CRM- en CMS-oplossing van Exact. NetSuite OneWorld biedt ESOMAR belangrijke voordelen, waaronder meer efficiëntie en realtime inzicht in haar bedrijfsvoering onder 5000 individuele en 500 bedrijfsleden in meer dan 130 landen. Ook biedt de oplossing business intelligence voor het management op het hoofdkantoor in Amsterdam, en voor haar 50 lokale vertegenwoordigers.

Qardio, snelgroeiende aanbieder van smart health-oplossingen heeft NetSuite OneWorld geïmplementeerd om groei te realiseren en uit te breiden naar nieuwe wereldwijde markten. Qardio gebruikt NetSuite OneWorld voor het beheer van haar bedrijfskritische processen, zoals boekhouding, financiële consolidatie, procure-to-pay, order management, voorraadbeheer, customer relationship management (CRM), valutabeheer (US Dollars, Britse Ponden en Euro’s),en ondersteuning op het gebied van naleving van de belastingwetgeving in meerdere landen voor het hoofdkantoor in San Francisco, en dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Azië.

Zembro, de Belgische producent van de eerste slimme armband voor senioren, heeft gekozen voor NetSuite om te voorzien in haar behoeften op het gebied van ERP en CRM. Het bedrijf draait vanaf nu zijn bedrijfskritische processen, waaronder facturatie, voorraadbeheer, CRM en multi-currency management voor Euro’s en Britse Ponden, in NetSuite.

NetSuite OneWorld voor Benelux-bedrijven

NetSuite Oneworld biedt bedrijven de mogelijkheid hun organisatie uit te breiden en bedrijfsmodellen opnieuw in te richten om te kunnen voldoen aan een constant veranderende vraag vanuit de markt en verwachtingen van klanten. NetSuite OneWorld ondersteunt fiscale compliance in meer dan 100 landen, 20 talen en 190 valuta’s, en biedt bedrijven de gelegenheid om transacties te doen in meer dan 200 landen en afhankelijke gebieden over de hele wereld. Het stelt multinationals in de Benelux in staat om dochterondernemingen efficiënter te managen, zonder hoge kosten vooraf en problemen met de implementatie zoals die bij on premise-software voorkomen.

NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux is gelokaliseerd voor regionale bedrijven, zodat deze kunnen voldoen aan lokale eisen, regelgeving en belastingwetgeving. NetSuite OneWorld biedt deze bedrijven een flexibele cloudapplicatie voor bedrijfskritische processen en ontsluit daarmee ongekende wereldwijde financiële mogelijkheden. De uitgebreide mogelijkheden bevatten onder meer: internationale valuta’s en boekhouding, uitgebreide belastingwetgeving, landspecifieke belastingondersteuning, landspecifieke reporting, ondersteuning voor lokale banken en betalingen, lokale taalondersteuning en een krachtig ontwikkelplatform dat bedrijven in staat stelt de software aan te passen aan specifieke eisen en te integreren met applicaties van derden. Meer informatie over NetSuite OneWorld volgt in een separaat persbericht dat later vandaag verstuurd wordt. “In de Benelux zijn veel dynamische, innovatieve en snelgroeiende bedrijven actief. Of het nu lokale disruptors zijn of regionale hoofdkantoren van wereldwijde organisaties, dit zijn precies de bedrijven die met NetSuite meer efficiëntie en groei kunnen realiseren,” aldus Craig Sullivan, Senior VP of Enterprise and International Products bij NetSuite. “Wij zien de Benelux als een logische plek om naar uit te breiden en om het volgende Europese NetSuite-succesverhaal te worden.”

Terug naar nieuws overzicht