Witold Kepinski - 16 april 2016

Capgemini levert Transavia een Netsuite OneWorld cloud erp

NetSuite, leverancier van cloudgebaseerde financiële, ERP- en omnichannel commerce software, heeft aangekondigd dat budgetluchtvaartmaatschappij Transavia Airlines heeft gekozen voor NetSuite OneWorld om zijn ambitieuze groeiplannen voor Europa gestalte te geven.

NetSuite OneWorld wordt op het Nederlandse kantoor van Transavia ingezet ter vervanging van een legacy-systeem gebaseerd op IBM AS 400, op het Franse kantoor vervangt NetSuite OneWorld een Infor-systeem. Transavia zal de NetSuite-oplossing inzetten voor zijn bedrijfskritische applicaties in heel Europa, inclusief financiën, financiële consolidatie, multi-subsidiary management, procure-to-pay en reporting, en ondersteuning voor meerdere talen (Engels, Nederlands en het Frans), meerdere valuta’s en fiscale compliance voor meerdere landen.

Dirk Neelis, CFO Transavia: "We zijn een dochteronderneming van de Air France/KLM Group en vliegen al op meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. We hebben ambitieuze plannen om de toonaangevende budgetluchtvaartmaatschappij van Europa te worden. Met Netsuite OneWorld als backbone voor onze financiële en procurement-activiteiten kunnen we onze ambitieuze plannen ook organisatorisch gestand doen. Arbeidsintensieve, complexe en foutgevoelige processen, die we voorheen nog handmatig of in Excel uitvoerden, zijn verleden tijd. NetSuite OneWorld is een modern systeem dat direct wereldwijd inzetbaar is en ons helpt de doelstellingen van Transavia Nederland en Transavia Frankrijk te realiseren, omdat het onze bedrijfsprocessen vereenvoudigt en over de hele breedte afstemt.”

NetSuite GSI-partner Capgemini verantwoordelijk voor implementatie

Transavia heeft NetSuite GSI-partner Capgemini geselecteerd voor de implementatie- en integratiefase, omdat deze partner de juiste ervaring en reputatie heeft in de sector en over de vereiste NetSuite-kennis beschikt. “De herziening van Transavia’s wereldwijde financiële systeem, gecombineerd met de ambitieuze groeiplannen en de focus op het verminderen van inefficiënties, passen perfect bij de gecombineerde mogelijkheden van NetSuite en Capgemini,” aldus Mark Grimberg, Deputy CEO van Capgemini Nederland. “Onze klanten maken steeds meer gebruik van de cloud voor ERP en andere bedrijfskritische applicaties, met onze wereldwijde partners zoals NetSuite. We kijken ernaar uit om Transavia en andere bedrijven te helpen te profiteren van de voordelen van cloud ERP met Capgemini als partner.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!