Witold Kepinski - 16 april 2016

Sogeti introduceert met Microsoft en Red Hat PaaS-diensten

In samenwerking met Microsoft en Red Hat introduceert Sogeti Platform-as-a-Service diensten waarmee zowel op Microsoft als op Open Source technologie gebaseerde applicaties ontwikkeld en beheerd kunnen worden op één cloudplatform. Met deze ‘OpenShift on Azure’ dienstverlening zijn organisaties in om staat sneller software te ontwikkelen in een hybride cloudomgeving volgens het DevOps principe. DevOps is een werkwijze die gebaseerd is op cross-functionele samenwerking binnen een organisatie op zowel proces-, technologie- als gedragsniveau. Met het doel de digitale waardeketen in een bedrijf of instelling voortdurend te verbeteren.

Voor dit heterogene software-ontwikkelplatform waarop zowel Open Source als op Microsoft gebaseerde applicaties landen, heeft Sogeti alle benodigde processen en tooling volledig gestandaardiseerd ingericht.

Afgelopen najaar hebben Microsoft en Red Hat hun wereldwijde partnership aangekondigd, waardoor Red Hat-toepassingen nu ook op het Microsoft Azure cloudplatform kunnen draaien. Op basis van deze samenwerking breidt Sogeti nu zijn ‘Service Factory’ uit met de ‘OpenShift on Azure’ dienstverlening in een hybride cloudomgeving. Deze dienstenfabriek voorziet in snelle ontwikkeling, migratie, lancering, hosting en beheer van heterogene applicaties op het Microsoft Azure cloudplatform volgens het DevOps-principe. Gebaseerd op een volledig gestandaardiseerde werkwijze tegen sterk gereduceerde kosten. Zo worden de cloudinfrastructuur en -applicaties volledig geautomatiseerd beheerd inclusief voortdurende veiligheids- en software-updates. Een gemiddeld software-ontwikkelproces wordt nu aanzienlijk versneld waardoor organisaties digitale producten en diensten sneller dan ooit in de markt kunnen zetten.

“Vrijwel iedere grote organisatie heeft zowel applicaties in beheer die op Microsoft als op Open Source technologie zoals Java zijn gebaseerd. Tot voor kort waren deze twee werelden volledig gescheiden van elkaar. Met de cloudservice van Sogeti ‘OpenShift on Azure’ is het nu mogelijk deze twee werelden op één cloudplatform bij elkaar te brengen. Dat is grote winst voor onze klanten die hiermee sneller applicaties kunnen laten bouwen en op een betrouwbare plek in de cloud kunnen beheren,” vertelt Robert Jan ten Dijke, Business Line Manager Java, van IT-dienstverlener Sogeti.

“Bedrijven en instellingen profiteren van het beste van beide werelden. De kracht en schaal van Azure worden nu toegevoegd aan Red Hat-toepassingen, waarmee hele snelle beschikbaarheid van software mogelijk wordt in een hybride cloudomgeving,” aldus Dick Lans, Country Manager van Red Hat Benelux.

“Sogeti heeft uitgebreide kennis en expertise in huis van het Microsoft Azure-platform waarmee zij met succes nu als eerste dienstverlener in de Nederlandse markt een volledig ingerichte ‘Service Factory’ kunnen bieden voor gestandaardiseerde Microsoft clouddienstverlening volgens het DevOps-principe,” zegt Isabel Mol-Kranenburg, Lead Business Group Cloud & Enterprise van Microsoft Nederland.

Meer informatie over de wereldwijde samenwerking tussen Microsoft en Red Hat is beschikbaar ophttps://azure.microsoft.com/en-us/campaigns/redhat/.

WK

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!