ACES Direct steunt herbebossingsproject in Bolivia

18-04-2016 | door: Redactie

ACES Direct steunt herbebossingsproject in Bolivia

ACES Direct is bezig met het terugdringen van de CO2 uitstoot. Omdat die uitstoot nog niet helemaal op nul zit, is ervoor gekozen de berekende CO2 -van het huidige jaar- te compenseren door middel van een bosbeschermingsproject in Bolivia zo meldt eigenaar Tom Coehorst (foto).

Het ArBolivia project van Trees for All, wat de woorden árbol (Spaans voor boom) en Bolivia combineert, is in 2013 gestart. Door een gebrek aan middelen en kennis gebruikten de lokale boeren verwoestende technieken voor landbouw en de natuur in hun gebied.

Samen werken aan herbebossing

ArBolivia ondersteunt lokale boeren in het herbebossen van deze gebieden en leert hen hoe zij in een deel hiervan effectief en verantwoord landbouw kunnen bedrijven. Door deze intensieve samenwerking wordt het bos hersteld en zijn de boeren verzekerd van een stabiele bron van inkomsten. Een win-winsituatie voor de lokale bevolking en de natuur.

CO2-uitstoot terugdringen

ACES Direct streeft continu naar het verbeteren van prestaties op het gebied van CO2-uitstoot vermindering. Een onafhankelijke instantie brengt regelmatig het CO2-verbruik in kaart en adviseert over stappen die ACES Direct kan nemen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Het doel is om die uitstoot uiteindelijk terug te brengen tot 0. Dat wil ACES Direct doen door:

  • Continu maatregelen te nemen om ons elektriciteitsverbruik terug te dringen
  • Ons vervoer duurzamer in te zetten
  • Het woon-werk verkeer van medewerkers te verminderen
  • Het aanpassen van de kantoorpanden (bijvoorbeeld betere isolatie en verlichting

Meer over het milieubeleid van ACES Direct staat hier 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

mvo