Witold Kepinski - 19 april 2016

Telindus helpt GustoMSC met DWDM-technologie bij migratie ICT-infrastructuur

GustoMSC, een ontwerp- en ingenieursbureau voor de offshore-industrie, heeft bij een verhuizing eind 2015 de gehele ICT-infrastructuur vernieuwd en in één keer naar het nieuwe onderkomen gemigreerd.

In samenwerking met Telindus greep GustoMSC de gelegenheid aan om de NetApp-storage uit te breiden, Cisco-networkinginfrastructuur te moderniseren en Dense Wave Division Multiplexing (DWDM-)technologie van Infinera op bestaande en nieuwe glasvezelverbindingen aan te brengen. Telindus ondersteunde het ingenieursbureau in het ontwerp en de projectplanning en leverde verschillende oplossingen om een soepele migratie mogelijk te maken en de ICT-infrastructuur klaar te stomen voor verdere groei in de toekomst.

DWDM-technologie

GustoMSC maakte bij de migratie gebruik van extra DWDM-technologie, zodat de gehele ICT-omgeving in één weekend gemigreerd kon worden. DWDM verdeelt het lichtsignaal van een bestaande glasvezelverbinding over verschillende signalen, waardoor de capaciteit van een bestaande verbinding aanzienlijk stijgt. GustoMSC had al DWDM-technologie van Infinera in gebruik, maar speciaal voor de migratie werd daar extra hardware aan toegevoegd. Hierdoor kon gelijktijdig tussen de oude locatie, de redundante storageomgeving in een datacenter in Delft en de nieuwe locatie een verbinding met hoge capaciteit opgezet worden. Zo faciliteerde deze technologie een soepele ICT-migratie, vrijwel zonder verstoring voor de medewerkers.

Ivar Westerholt, Manager IT bij GustoMSC: “Het vergt een minutieuze voorbereiding om de end-to-end infrastructuur in één keer te verhuizen, zodat de medewerkers niet of nauwelijks hinder ondervinden. Dat Telindus end-to-end kennis en expertise van ICT-infrastructuren en onze specifieke omgeving heeft, was dan ook heel waardevol. De belangrijkste uitdaging in dit project was dat alle componenten van de ICT-infrastructuur een rol speelden en in één keer verhuisd moesten worden. Telindus heeft ons geholpen om die uitdaging te tackelen.”

Sido Quarré (foto), Sales & Marketing Director bij Telindus: “Een volledige migratie is een complex project, maar tegelijkertijd ook een uitgelezen kans om de ICT-omgeving te vernieuwen en verbeteren. Telindus heeft GustoMSC geholpen dit project op zo’n manier aan te pakken dat de ICT-dienstverlening nauwelijks verstoord werd. Zij hebben laten zien dat ook een organisatie die sterk afhankelijk is van de ICT-resources deze resources kan vernieuwen zonder negatieve gevolgen voor de business. Lastig, want hoewel het dagelijks beheer binnen ICT eenvoudiger is dan vroeger, is de techniek onder de motorkap complexer dan ooit. Ik ben trots dat Telindus de kennispartner kan zijn die GustoMSC heeft geholpen om haar infrastructuur te optimaliseren voor de toekomst.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!