Redactie - 22 april 2016

Apple haalt technisch topman Tesla en Aston Martin binnen

Apple heeft een voormalig topingenieur van Tesla en Aston Martin in dienst genomen.

Het gaat om Chris Porritt, die eerder hoofd technisch ontwerpe was bij Aston Martin en later vice-president engineering bij Tesla. Hij gaat aan de slag bij de geheime afdeling 'Special projects' van Apple.

Met het nieuws kunnen we met steeds groter wordende zekerheid zeggen dat Apple met een auto bezig is. In welke vorm dat zal eindigen is alleen niet duidelijk. De opties liggen nog open, want of het enkel om software gaat voor een zelfrijdende auto, of om een volledige zelfrijdende of elektrische wagen weten we niet.

Apple sleutelt aan auto in Berlijn

Eerder deze week meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat Apple in Berlijn bezig is met de ontwikkeling van de wagen. Volgens hen wordt hij in eerste instantie op de markt gebracht als autodeeldienst, hij zou klein zijn van formaat en niet zelfstandig kunnen rijden. Volgens de Frankfurter Allgemeine is er een groep van 15 tot 20 topmensen uit de Duitse autobranche ingehuurd om dit voor elkaar te krijgen.

Een van de redenen dat hij niet meteen op grote schaal geproduceerd en verkocht zal worden is het gebrek aan infrastructuur van Apple. Het bedrijf heeft (nog) geen verkoop- en onderhoudsnetwerk voor een eigen wagen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!