Redactie - 27 april 2016

Upgrade cameranetwerk Zwolle voor Koningsdag

Op 27 april viert de Koninklijke Familie Koningsdag 2016 in Zwolle. Een bezoek dat zorgt voor omvangrijke veiligheidsmaatregelen in de stad. Zo hebben de gemeente Zwolle en de Stichting I-watch het camerasysteem in de binnenstad uitgebreid met 20 extra camera’s. Bandbreedtebeperkingen zorgden ervoor dat er gezocht werd naar betere verbindingen. Men kwam uit bij NDIX.

“De camera’s in de binnenstad van Zwolle waren via een straalverbinding verbonden met onze centrale video-meldkamer”, licht Ronald Memelink, directeur van I-watch toe. “Door de toegenomen bandbreedtebehoefte besloten we over te stappen naar een glasvezelverbinding en de betrouwbaarheid van ons netwerk te vergroten door een ring aan te leggen. We werken al lang samen met NDIX en hebben onze vraag bij hen neergelegd. Ze zijn slagvaardig en flexibel en waren in staat op zeer korte termijn glasvezelverbindingen voor ons te realiseren. Eén telefoontje was voldoende om te horen of onze wensen mogelijk waren.”

Dennis Snijder, manager verkoop bij NDIX: “We hadden slechts een maand de tijd om de verbindingen te realiseren. Voor glasvezelbegrippen een enorm kort tijdsbestek, zeker in een oude binnenstad zoals in Zwolle. Maar in samenwerking met onze partners Eurofiber en Siers Telecom en met ondersteuning van de gemeente Zwolle is het gelukt om de glasvezelverbindingen op tijd op te leveren voor Koningsdag.”

De gemeente Zwolle heeft er tegelijkertijd ook voor gekozen om een glasvezelverbinding tussen het stadhuis en het provinciehuis af te nemen. Deze stond al langer op het verlanglijstje om extra redundantie in hun interne netwerk op te bouwen. De gemeente en provincie kunnen nu beschikken over een glasvezelring tussen provinciehuis, stadskantoor en stadhuis in Zwolle.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!