Witold Kepinski - 25 april 2016

Metrics Quest tooling voor realistische planning ICT-projecten

Metrieken.nl introduceert Metrics Quest, een nieuwe tooling die een realistische planning voor ICT-projecten realiseert. Deze heldere, eenvoudige en betaalbare tool richt zich via een kernachtige functionaliteit op gebruikersprocessen. De tool is geschikt voor organisaties die in control willen zijn van hun softwareontwikkeling en/of –beheer en is toepasbaar bij het uitbrengen van offertes, inkoop van software, projectplanning en Agile aanpak.

De ontwikkeling van nieuwe software gaat regelmatig gepaard met overschrijdingen van budget en planning. De gewenste kwaliteit en functionaliteit worden niet opgeleverd, met falende IT-projecten als gevolg. Metrics Quest brengt hier verandering in. Het biedt IT-managers, inkopers en softwareleveranciers direct inzicht in de omvang, de benodigde inspanning en daarbij behorende doorlooptijd van een softwareproject.

Volgens René Notten (foto), directeur van Metrics Quest, is bestaande tooling vaak onnodig complex of te uitgebreid. “Het kost de gebruiker veel tijd om de gewenste analyse te maken. Het grote voordeel van Metrics Quest is dat het exact die functionaliteiten biedt die de gebruiker wenst, niet meer en niet minder. Door de eenvoudige en consistente userinterface raakt de gebruiker snel vertrouwd met de mogelijkheden. Dit levert hem in de praktijk flinke tijdswinst op. Metrics Quest is ook nog eens gunstig geprijsd, zodat het afsluiten van meerdere licenties geen drempel meer is voor de klant. En voor de projectmanager die alleen de estimating en benchmarking functionaliteit wenst, hebben we een aparte ‘light’ versie.” Het hart van Metrics Quest wordt gevormd door de meest recente ISBSG-data van meer dan 7500 projecten. De ISBSG (International Software Benchmarking Standards Group) project ervaringsdatabase is zeer geschikt om offertes van leveranciers en eigen projectbegrotingen te benchmarken. Metrics Quest is daarom ook Gold partner van de internationale ISBSG organisatie.

Cloudbased

"Metrics Quest is cloudbased en veilig ondergebracht bij Equinix data center. Lokale installatie is niet nodig, waardoor altijd de laatste versie beschikbaar is. Met het responsive design is Metrics Quest ook op alle mobiele apparaten te gebruiken:, vervolgt René Notten. “Het mooie is dat de tool inzetbaar is in alle fasen van een softwareproject. Vanaf het allereerste projectidee ondersteunt het plannen en what-if scenario’s voor omvang, duur, inspanning (kosten) en productiviteit. Ook kan de gebruiker met Metrics Quest haar eigen trendlijnen bouwen. De tool kan worden gebruikt voor het estimaten en benchmarken van projecten, gebaseerd op de eigen historische projecten, of op de trendlijnen van ISBSG.”

Nieuwe functionaliteiten

Op korte termijn voegt Metrics Quest een aantal nieuwe features toe. Notten: “De tool is flexibel aan te passen en uit te breiden. Agile en Dev/Ops kunnen we eenvoudig integreren. Ook werken we aan uitbreiding van graphics en een monitoring functie. Later dit jaar willen we nieuwe modules opleveren: een sizingmodule inclusief functiepuntanalyse (FPA) en een beheermodule met de Total Cost of Ownership. Tot slot kunnen gebruikers straks met een exportfunctie historische projecten aanleveren aan ISBSG.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!