Wouter Hoeffnagel - 25 april 2016

Jack Chen benoemd tot CEO van Alcatel-Lucent Enterprise

ALE, dat onder het Alcatel-Lucent Enterprise merk opereert, kondigt aan dat Jack Chen met onmiddellijke ingang is benoemd tot de CEO van het bedrijf door de Raad van Bestuur van ALE Holdings. Dhr. Chen vervangt de waarnemend CEO, Jeff Ma, die als bestuurslid van ALE Holdings blijft fungeren.

Chen beschikt over ruim 25 jaar ervaring in de telecommunicatiesector. Voor zijn benoeming bij ALE was hij hoofd van de draadloze divisie voor APAC en China bij Alcatel-Lucent. In die functie slaagde hij erin binnen drie jaar de draadloze bedrijfsactiviteiten te verdubbelen. Daarvoor was hij Executive Vice President van Alcatel Shanghai Bell (ASB), het vlaggenschip van Alcatel-Lucent in China, waar hij een belangrijke rol speelde bij de implementatie van het overgangsplan. Voor Alcatel-Lucent bekleedde hij diverse belangrijke functies, zoals de wereldwijde COO van de Alcatel Mobile Radio divisie in Frankrijk en voorzitter van Shanghai Bell Alcatel Mobile. Met behulp van zijn ervaring gaat Chen zich inzetten om ALE verder te laten groeien en transformeren.

Strategie omvat nieuwe servicemodellen
ALE introduceerde in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuwe bedrijfsstrategie, dat klanten keuzes en flexibiliteit biedt wat betreft de manier waarop zij netwerk- en communicatietechnologie kopen en gebruiken — ongeacht of dit CAPEX, OPEX of op gebruiksbasis is — in deze nieuwe “as-a-service” economie.

Gebaseerd op bewezen innovatie, werden onlangs twee nieuwe innovatieve financiële en pay-per-use modellen gelanceerd ter ondersteuning van deze strategie:
Rainbow verbetert de gebruikerservaring en de samenwerking in teams. Met deze nieuwe wereldwijde, public, hybride en private cloudservice van ALE kunnen bestaande IT en Telecom platformen worden geïntegreerd. Hierdoor kunnen bedrijven blijven profiteren van eerder gedane investeringen
Network on Demand is een dienst waarmee bedrijven de laatste netwerktechnologie kunnen verkrijgen op een pay-per-use basis

Strategie implementeren
Jack Chen gaat de ALE strategie implementeren en de transformatie van ALE voortzetten door het marktaandeel uit te breiden, de positie in verticale sectoren te verbeteren, de op cloud gebaseerde bedrijfsmodellen aanjagen en op annuïteit gebaseerde diensten versterken.

Jeff Ma, Raad van Bestuur van ALE Holdings: “De afgelopen 6 maanden hebben wij een bedrijfsstrategie geformuleerd om nieuwe marktkansen te zoeken, en een nieuw managementteam zal leiding geven aan de transformatie van ALE. De nieuwe CEO zal voortbouwen op het werk dat de organisatie heeft verricht en de groei van ALE stimuleren.” Jack Chen, CEO van ALE voegt hieraan toe: “Ik verheug me op het uitbouwen van de uitstekende basis die Jeff, het managementteam en alle medewerkers hebben gerealiseerd. Ik zie grote mogelijkheden voor ALE gebaseerd op onze sterke productportefeuilles en innovatieve bedrijfsmodellen die de service aan onze klanten verbetert.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!