Creetion wordt consulting partner van Celonis
29-04-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Creetion wordt consulting partner van Celonis

Het Oosterhoutse consultancy bedrijf Creetion is met ingang van 21 april 2016 Consulting Partner van Celonis. Dit Duitse bedrijf levert innovatieve oplossingen op het gebied van Process Mining, waarmee op basis van “event logs” bedrijfsprocessen in real time kunnen worden gemonitord en geanalyseerd.

Process Mining gaat niet uit van vooraf gedefinieerde procesontwerpen, maar analyseert processen zoals die feitelijk in de IT systemen zijn uitgevoerd. Daarbij wordt in detail duidelijk hoe de processen aflopen, welke varianten er in het proces echt bestaan en in welke gevallen er afgeweken wordt van een optimale procesflow. De software van Celonis maakt het mogelijk in real time complexe vragen af te vuren op de procesdata en daarmee inefficiëntie, onnodige kosten en afwijkingen van de geldende process controls op te sporen. In het verleden was het erg complex om in grote (SAP) IT landschappen boven tafel te krijgen hoe bedrijfsprocessen werkelijk werden uitgevoerd. Celonis vereenvoudigt dit.

Processen optimaliseren
Creetion heeft als consultancy bedrijf een sterke focus op optimalisatie van processen. Het bedrijf verbetert voor klanten de kwaliteit, meetbaarheid en efficiency van de bedrijfsprocessen met behulp van BPM, Case Management, KPI Dashboards en nu ook Process Mining met Celonis.

Hans Diepstraten, partner bij Creetion, “Process Mining is de volgende stap in proces management. Door de onbegrensde mogelijkheden van SAP HANA vormen de hoeveelheden procesdata geen belemmering meer. Daarbij kunnen door de software van Celonis geheel nieuwe en andere vragen worden beantwoord. Veel BI-systemen en KPI dashboards zijn voornamelijk gericht op statische data en geven geen antwoord op prangende proces vragen. Ook de terugkoppeling naar en de aansluiting met de bekende “top down” procesbeheersings methoden en tools, proces controls en KPI’s maken de mogelijkheden van deze technologie enorm sterk. De komende tijd zullen meer en meer organisaties dit gaan ontdekken en ondervinden.”

Consulting Partner
Creetion kan als Consulting Partner deze organisaties ondersteunen zowel in de installatie, configuratie en implementatie van Celonis Proces Mining. Vanuit de primaire procesoptimalisatie focus levert Creetion daarbij diepgaande kennis van en ervaring met de belangrijke proces ketens in verschillende branches.

Terug naar nieuws overzicht
Software