Wouter Hoeffnagel - 26 april 2016

Gemeente Eindhoven kiest voor Ictivity voor inhuur ICT-personeel

Gemeente Eindhoven heeft na een aanbestedingstraject gekozen voor Ictivity voor het leveren van ICT-specialisten ter ondersteuning van de gemeentelijke ICT-afdeling op het perceel ‘Operationeel ICT-Infra’. Ook in de twee voorgaande contractperiodes viel de keuze na aanbesteding op Ictivity. Deze nieuwe gunning geldt voor een periode van twee jaar, met tweemaal een optie voor nog een jaar verlenging.

Gemeente Eindhoven bevindt zich als geheel in een sterke transitiefase, terwijl ook de sector Informatisering & Beheer verandert. Ongeveer 125 ICT-professionals werken aan een continue verbetering van de digitale dienstverlening. Eindhoven wil deze dienstverlening klant- en resultaatgerichter maken, met meer ruimte voor samenwerking en innovatie. Om dat te realiseren zoekt men een flexibele schil van ICT-professionals om die omslag te realiseren.

Flexpool
In de keuze voor Ictivity speelde de zogeheten Flexpool een belangrijke rol. In deze groep beschikbare professionals zitten mensen die concrete ervaring hebben met ICT-vraagstukken binnen de lokale overheid. Hierdoor wordt kennisborging gerealiseerd en is er geen sprake van inwerktijd; iets wat normaal vijf tot tien werkdagen kan kosten. ICT-professionals zijn dus direct productief.

“Kennisborging en kennisontwikkeling staan bij ons centraal. De Flexpool-medewerkers bezitten niet alleen over specifieke ervaring bij gemeente Eindhoven, maar ook over algemene up-to-date kennis van systemen en processen. Onze partnerstatus met uiteenlopende leveranciers vereist immers dat onze medewerkers actuele kennis en certificeringen hebben. Vanaf dag 1 zijn ze dus productief en van meerwaarde”, aldus Wilbert van Beek, commercieel directeur van De Ictivity Groep. “We zijn verheugd dat deze succesvolle samenwerking nu verder gecontinueerd gaat worden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!