Wouter Hoeffnagel - 28 april 2016

Dropbox doet aankondigingen op Dropbox Open-event

Dropbox kondigt een nieuw project aan dat helpt toegang te verkrijgen tot zakelijke bestanden. Daarnaast maakt het bedrijf ook bekend Philip Lacor aan te stellen als Vice President EMEA Sales. Tot slot kondigt Dropbox een update aan van het Dropbox-platform, waarin een nieuwe Dropbox File Properties API beschikbaar wordt gesteld.

Dit heeft Dropbox bekend gemaakt op het Dropbox Open-event, dat op 26 april is georganiseerd in Londen. Het bedrijf kondigt onder andere Project Infinite aan. Dit is een nieuwe technologie waarmee de manier waarop mensen grote hoeveelheden data vinden, openen en samen bewerken, verandert. Met Project Infinite krijgen gebruikers op hun computer toegang tot hun Dropbox-bestanden, ongeacht de opslagruimte die zij beschikbaar hebben op hun harde schijf. Met Project Infinite wil Dropbox de beperkingen van lokale harde schijven of ouderwetse bestandsservers aanpakken. Lees hier meer over Project Infinite.

Philip Lacor
Dropbox maakt ook bekend Philip Lacor te hebben benoemd tot Vice President EMEA Sales. Lacor gaat leiding geven aan de Europese verkooporganisatie van Dropbox en nauw samenwerken met klanten en teams van het bedrijf in de regio. Hij was eerder werkzaam bij Vodafone in Duitsland, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop aan grote ondernemingen. Lacor rapporteert aan Thomas Hansen, Global Vice President Revenue bij Dropbox.

Ook de Dropbox File Properties API is aangekondigd. De API zorgt ervoor dat klanten met tools van derden aangepaste metagegevens kunnen toevoegen aan bestanden. Dankzij deze functionaliteit kunnen zij nieuwe oplossingen en services ontwikkelen, waaronder beveiliging van gegevens, gegevensmigratie en asset management.

Groeiend aantal klanten
Ook maakt Dropbox bekend dat het een groeiend aantal klanten in Europa en de rest van de wereld bediend. Een op de vier Europese internetgebruikers maken gebruik van Dropbox. Het aantal Dropbox Business-klanten in Europa is verviervoudigd de afgelopen twee jaar. Wereldwijd is het aantal Dropbox Business-klanten 3,5 keer zo groot geworden. Onder andere bedrijven als Expedia, Channel 4, Fritz Hansen en Lagardère Active gebruiken Dropbox om hun medewerkers te laten samenwerken. Dropbox heeft in totaal meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers in 200 landen. Lees hier meer over klanten van Dropbox.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!