Siemon door Cisco erkend als partner voor Cisco Digital Ceiling
29-04-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Siemon door Cisco erkend als partner voor Cisco Digital Ceiling

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, is benoemd tot 'enabler partner' in de partnercommunity Cisco Digital Ceiling. Het Cisco Digital Ceiling Framework, dat onlangs tijdens Cisco Live! in Berlijn werd geïntroduceerd, maakt de convergentie van gebouwsystemen mogelijk. Dit leidt tot een hogere efficiëntie en lagere kosten. Siemon wordt in Nederland gedistribueerd door Forehand.

Cisco’s digitale plafond (Digital Ceiling) kan worden gecombineerd met Siemon's ConvergeIT-bekabelingsoplossingen voor intelligente gebouwen. Deze oplossingen creëren een uniforme fysieke infrastructuur voor het convergeren van laagspanningssystemen voor gebouwen. Het digitale plafond is ontwikkeld om gebouwen zo te transformeren dat ze niet alleen intelligent zijn, maar de infrastructuur volledig geïntegreerd, veilig en eenvoudig te beheren is. Het plafond convergeert verschillende netwerken voor onder andere verlichting, verwarming, airco, IP-video en IoT-sensoren via een beveiligd en intelligent netwerkplatform. Siemon's ConvergeIT-bekabelingsoplossingen voor intelligente gebouwen leveren een uniform gestructureerd bekabelingssysteem, dat de convergentie van de netwerken van deze gebouwen mogelijk maakt.

Power over Ethernet
Een belangrijk onderdeel van het digitale plafond bestaat uit systemen en apparaten die worden gevoed door netwerkswitches die gebruikmaken van Power over Ethernet (PoE). Denk hierbij aan de PoE gevoede ledlampen met sensoren, die de energiekosten met wel 85 procent kunnen helpen verlagen. De ConvergeIT-bekabelingsoplossingen van Siemon maken onder meer gebruik van afgeschermde koperen datakabels en connectiviteit met ondersteuning van PoE-systemen.

Siemon gaat een belangrijke rol spelen bij de implementatie van een digitaal plafond bij Smartworld, een in Dubai gevestigd samenwerkingsverband van Etisalat en Dubai South. Dit is één van de eerste implementaties in het Midden-Oosten. "We zijn er trots op dat we als één van de eersten in de regio het Cisco Digital Ceiling Framework implementeren. De mogelijkheden van het digitale plafond reiken verder dan het optimaliseren van gebouwsystemen. Hiermee wordt een platform gecreëerd voor een nieuw ecosysteem van toepassingen en diensten in gebouwen. Het digitale plafond biedt ons nieuwe kansen voor transformationele toepassingen, analyses en business intelligence, en maakt het mogelijk om kostenbesparingen te realiseren. Ons kantoorgebouw zal fungeren als een 'proof-of-concept' voor ontwikkelaars en organisaties die slimme en intelligente gebouwen willen bouwen in Dubai South en de Verenigde Arabische Emiraten", vertelt Abdulqader Obaid Ali, Chief Executive Officer, Smartworld.

Terug naar nieuws overzicht