Redactie - 02 mei 2016

Huawei introduceert cloud datacenter werkpaarden

Tijdens de onlangs gehouden twee daagse Huawei Cloud Conferentie zijn de circa 500 bezoekers uit alle lagen van de IT-industrie bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de cloud technologie. Een disruptieve technologie in de sportlichten stellen in de Praagse burcht, een van de mooiste en oudste kastelen, heeft een ironische uitwerking. Old meets new.

De overgang naar cloud technologie wordt nu mainstream voor de IT-industrie. Bedrijven die de stap naar de cloud niet of onvoldoende maken, worden binnen 3 tot 5 jaar geconfronteerd met een niet de overbruggen afstand tot de concurrentie. Traditionele storage oplossingen zullen uiteindelijk 3 tot 5 keer zo duur uitvallen in vergelijking tot cloud oplossingen. Cloud omgevingen zijn geoptimaliseerd voor dynamische en dus schaalbare serviceniveaus en verlagen de kosten van een IT-afdeling zowel qua OPEX als CAPEX.

KunLun server

De mission critical KunLun server was het werkpaard dat Huawei in Praag voorstelde. Een enterprise server met ruimte voor maar liefst 32 x86 CPU’s, een rekenkracht die menig voorstellingsvermogen te boven gaat. Het is daarmee het krachtigste systeem in zijn soort. Ook was er volop aandacht voor geïntegreerde vloeistofkoeling in server blades, een manier om de hoge temperaturen in CPU’s optimaal te baas te blijven. Tijdens de conferentie introduceerde Huawei ook de nieuwste cloud-software FusionSphere 6.0. Een op basis van open stack ontwikkeld besturingssysteem dat enterprises multi disciplinaire oplossingen kan bieden. Open source standaarden zijn meer dan eens de drijvende kracht achter de Cloud ontwikkelingen. Wie open source omarmt, omarmt de innovatie was het adagium. Dankzij het cloud besturingssysteem kunnen klanten hun diensten eenvoudiger laten werken via virtuele servers, private, hybride en desktop clouds alsmede Network Function Virtualisatie Infrastructuren (NFVI’s).

Container

Huawei levert grote bijdragen aan de open source community en is lid van de het Open Container Initiatief (OCI) en de Cloud Native Computer Foundation (CNCF). Huawei FusionSphere wordt inmiddels in meer dan 80 landen en regio’s gebruikt, met meer dan 1000 actieve installaties.

Roemenië

Om zijn ambities te ondersteunen investeert het Chinese bedrijf volop in Europese steunpunten. In 2012 bouwde met ene Global Service Centrum in Roemenië waar inmiddels meer dan 1000 medewerkers actief zijn. Vanuit dit servicecentrum wordt 24/7 ondersteuning aan klanten gegeven. Dit is naast een speciaal gebouwd supply chain centrum in Hongarije. Dankzij dit logistieke steunpunt kunnen levertijden aanzienlijk verkort worden. Desondanks wist Leon He (foto), president Western Europe Enterprise Business van Huawei Technologies te melden dat de groeicijfers in Europa nog niet naar wens zijn. “We groeien hard, behalen onze doelstellingen maar lijken niet optimaal te profiteren van de mogelijkheden die de markt ons kan bieden.” Conclusie: de concurrentie doet het relatief gezien op een aantal punten beter. Reden om nog eens goed naar de processen en plannen te kijken.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!