Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2016

Descartes neemt pixi over

Descartes Systems Group, dat zich richt op de integratie van handelsverkeer tussen logistiek intensieve organisaties, maakt bekend dat het pixi Software (pixi) overneemt. pixi is een Duitse speler in technologieoplossingen voor orderafhandeling voor e-commerce en warehouse management. In totaal betaalt Descartes 9,2 miljoen euro voor pixi.

Met de overname versterkt Descartes zijn e-Commerce-activiteiten en warehouse management-functionaliteiten in het wereldwijde logistiek netwerk. pixi helpt klanten e-commerce processen die voortkomen uit online bestellingen te automatiseren. Op dit moment wordt de technologie van pixi gebruikt door honderden e-commerce sites in Europa, variërend van mkb-bedrijven tot grote spelers.

Het platform van pixi verzamelt informatie over bestellingen van een e-commerce website. Deze data wordt vertaald in een scanner-gedreven pick and pack proces in het magazijn van het bedrijf. Vervolgens wordt de verzending geregistreerd en deze informatie gesynchroniseerd met het financiële systeem van het bedrijf voor facturatie en verzending. Het hoofdkantoor van pixi is gevestigd in het Duitse München.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!