Van Gogh Museum kiest voor Kentico intranet en digitale werkomgeving
03-05-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Van Gogh Museum kiest voor Kentico intranet en digitale werkomgeving

TrueLime gaat een nieuw intranet en digitale werkomgeving ontwikkelen op basis van Kentico CMS voor het Van Gogh Museum. Het museum wil zo de informatievoorziening en samenwerking tussen partners en medewerkers nog verder verstevigen.

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Milou Halbesma (Van Gogh Museum) en Hans van der Linden (TrueLime). De bouw van het nieuwe intranet en de digitale werkomgeving past in de plannen van het Van Gogh Museum om de samenwerking en kennisdeling tussen de experts van het museum verder te optimaliseren en maximaal te faciliteren. Het huidige, verouderde intranet kan deze rol niet meer goed vervullen. Het biedt te weinig interactie, is niet gebruiksvriendelijk ingericht en heeft een versnipperd informatieaanbod. Met de realisatie van het nieuwe platform biedt het museum zijn medewerkers centrale toegang naar alle informatie, kennis, collega’s en tools. Het intranet vormt daarbij de toegang tot de steeds verder uit te breiden digitale werkomgeving.

Functionaliteiten
Het museum kiest voor Kentico vanwege de uitgebreide functionaliteiten en de schaalbaarheid van het platform. Informatie wordt op één plek gepubliceerd en gedeeld, en kan direct gekoppeld worden aan externe applicaties. De nieuwe omgeving is eenvoudig uit te breiden en geoptimaliseerd voor gebruik met mobiele devices. Zo hebben vaste en flexibele medewerkers altijd en overal toegang tot de belangrijkste informatiebronnen, zoals bijvoorbeeld werkroosters. Een uitgebreide zoekfunctie en persoonlijke autorisatiestructuur gaan daarbij bijdragen aan een betere gebruikerservaring.

Bart Omlo, VP EMEA en Zuid-Amerika bij Kentico: “Organisaties als het Van Gogh Museum worden steeds minder vanuit de overheid ondersteund en zijn op allerlei manieren bezig om slimmer te werken en kennis binnen en buiten de organisatie beter te benutten. Kentico kan hen hierbij uitstekend ondersteunen. Het platform biedt document management, web parts, widgets en media libraries waardoor het museum snel en gemakkelijk informatie kan delen tussen de gelederen en snel werkgroep-sites op kan zetten.”

Kentico Gold partner
TrueLime heeft als Kentico Gold partner ervaring met het bouwen van online samenwerkingsomgevingen. Voor het Van Gogh Museum zal het team van TrueLime zorgdragen voor zowel design als implementatie. Naar verwachting wordt de eerste fase van het project over enkele maanden opgeleverd en kunnen de ruim 200 medewerkers na de zomerperiode gebruik maken van de nieuwe omgeving.

Terug naar nieuws overzicht