Wouter Hoeffnagel - 04 mei 2016

BlueJeans sluit zich aan op Equinix Cloud Exchange

BlueJeans, dat zich richt op videocommunicatie via de cloud, sluit zich aan bij de Equinix Cloud Exchange. Ook in Nederland levert Equinix interconnectie en datacenter services aan BlueJeans. Door de samenwerking met Equinix kan BlueJeans haar wereldwijde bereik vergroten en krijgt het toegang tot snelle connectiviteit.

“Met de toename van de wereldwijde en mobiele beroepsbevolking groeit ook de vraag naar gebruiksvriendelijke én geïntegreerde, veilige en betrouwbare videocommunicatiediensten”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Dit soort diensten, die BlueJeans biedt, bevorderen interne en externe samenwerking sterk, terwijl tegelijkertijd mensen minder tijd kwijt zijn aan reizen en er geen impact is op het milieu. En net als BlueJeans kunnen ook SaaS-providers die hun serviceaanbod willen differentiëren, Platform Equinix en Equinix Cloud Exchange inzetten voor snelle en veilige levering van hun applicaties, over de hele wereld.”

International Business Exchange datacenters
BlueJeans krijgt in een aantal landen toegang tot de Equinix Cloud Exchange. Daarnaast kan BlueJeans straks haar diensten ondersteunen met directe virtuele verbindingen via het dichtvertakte netwerk van ruim 145 International Business Exchange (IBX) Equinix datacenters in 40 landen en het Platform Equinix, dat in 2015 een wereldwijde uptime realiseerde van 99,9999%. Op het overkoepelende, vendor-neutrale Equinix-netwerk zijn ruim 1150 netwerkleveranciers en carriers aangesloten.

BlueJeans implementeert nu in drie regio’s een Interconnection Oriented Architecture (IOA) met Equinix, om zo haar infrastructuur te decentraliseren en te verdelen. Dat zorgt voor meer flexibiliteit, snellere respons en meer bereik, waarbij data dichter bij de eindgebruiker worden opgeslagen. Gebruikers ervaren minder latency en betere applicatieprestaties, terwijl BlueJeans in staat is rechtstreekse verbindingen te bieden met haar cloud-gebaseerde diensten.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!