EMC introduceert nieuwe flash, scale-out, software-defined en cloud oplossingen

EMC introduceert nieuwe flash, scale-out, software-defined en cloud oplossingen

EMC introduceert nieuwe flash, scale-out, software-defined en cloud oplossingen

04-05-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

EMC introduceert nieuwe flash, scale-out, software-defined en cloud oplossingen

EMC, leverancier van storage en cloud oplossingen, introduceert tijdens het jaarlijkse EMC World-event in Las Vegas, nieuwe producten aan die klanten helpen bij hun digitale transformatie. De nieuwe producten sluiten volgens EMC aan op de vier grote trends die spelen in moderne datacenters: flash, scale-out, software-defined en cloud. De nieuwe producten zijn: Native Hybrid Cloud-platform (NHC), het VCE VxRack System 1000 met Neutrino Nodes en grote updates van DSSD D5.

De Native Hybrid Cloud is de nieuwste toevoeging aan het cloud-portfolio van EMC zoals de Enterprise Hybrid Cloud. Het is een engineered ontwikkelplatform voor cloud-native applicatieontwikkeling en -inzet.

VxRack

VCE VxRack System 1000 met Neutrino Nodes is een software-defined hyper-converged rack-scale-systeem dat is ontwikkeld om klanten deze cloud-native IaaS-ervaring te bieden met scale-out workloads. Er zijn diverse varianten zoals een VxRack Flex met EMC ScaleIO voor virtuele SAN storage. De VxRack SDDC (software-defined data center) gebruikt VSAN voor virtuele SAN storage met VxRail appliances. VxRack is gericht op het binnenhalen van HPE, IBM, Oracle en HDS klanten.

Neutrino & Native Hybrid Cloud (NHC)

Dankzij de inzet van een VxRack System met Neutrino Nodes kunnen klanten volgens EMC binnen slechts een paar dagen een enterprise-waardig IaaS opzetten met een Native Hybrid Cloud (NHC) platform die voorziet in cloud-native applicatie development dat mogelijk wordt genmaakt met Pivotal Cloud Foundry. Resources kunnen met deze oplossing voor het eerst binnen een uur automatisch en dynamisch geprovisioned worden, aldus EMC. NHC werkt met FLEX (vSphere) of Neutrino (OpenStack) nodes, later ook met Photon. Er is een optionelel NHC add-on toolkit voor big data analytics toepassingen. NHC ondersteunt EMC Virtustream Enterprise Cloud, VMware vCloud Air, Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. VxRack Neutrino ondersteunt verder VMware Photon micro-visor omgeving voor cloud natve apps en Apache Hadoop. 

DSSD

De nieuwe mogelijkheid om twee DSSD D5-systemen naast elkaar te laten draaien in een enkel rack biedt dan tweemaal de IOPS, bandbreedte en capaciteit met een derde van de latency en lagere TCO dan de snelste converged-oplossing voor Oracle-databases die momenteel beschikbaar is zo beweert EMC.

VCE

Wat tevens nieuw is, is het VCE VxRack System met DSSD, een engineered storage-, netwerk- en compute-systeem dat klanten voorziet van een enkelvoudige, voorgeconfigureerde en geoptimaliseerde oplossing voor hun high-performance databases en data warehouses.

Isilon Nitro

Verder is de EMC Isilon Nitro all-flash oplosing voor het opslaan van zware bestanden aangekondigd. EMC Isilon Nitro is voorzien van 100PB all flash met een snelheid van 1.5PB/s. Dit product komt in 2017 op de markt. Lees meer over de technische details van de EMC Isilon Nitro hier.

David Goulden, EMC Information Infrastructure CEO, zegt over de nieuwe producten: “We zien een explosie van data afkomstig van smart devices. Dit komt omdat in vrijwel elk denkbaar object sensoren en telemetrie worden ingebouwd. Om te kunnen concurreren in deze moderne, digitale economie starten steeds meer bedrijven met hun digitale transformatie om deze toenemende hoeveelheid data te gelde te maken. De nieuwe technologie die EMC aankondigt, is specifiek ontwikkeld om hen te helpen bij deze modernisering.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud, data
Cloud