Wouter Hoeffnagel - 05 mei 2016

The Datacenter Group werkt aan energieneutraal Delft

The Datacenter Group werkt aan energieneutraal Delft image

The Datacenter Group maakt bekend een e-Deal te hebben gesloten met de gemeente Delft om de CO2-uitstoot van zijn datacenter in Delft terug te dringen. Uiteindelijk moet het datacenter energieneutraal gaan opereren.

De e-Deal is ondertekend door Siemon van den Berg, algemeen directeur van The Datacenter Group. The Datacenter Group belooft hiermee in te zullen zetten op energiebesparing, duurzame productie van energie en intelligente energiesystemen. Ook IKEA Delft, NEN, OrangeGas, TNO en Werkse hebben de e-Deal dezelfde dag ondertekend.

Duurzame projecten
Naast het ondertekenen van de e-Deal heeft Van Den Berg op verzoek van de gemeente Delft een presentatie gehouden over het duurzame karakter van het datacenter. “Zeggen dat je duurzaam bent is één ding maar het daadwerkelijk uitdragen is een andere tak van sport. Het is fijn om te vernemen dat wij als bedrijf gezien worden. Toen ik door de gemeente ben benaderd om een presentatie te geven heb ik geen moment getwijfeld. Ik vertel graag over onze groene projecten en hoop daarmee ook andere bedrijven te enthousiasmeren.”

De projecten waar The Datacenter Group bij betrokken is onder andere het Zero-Emissions-Technopolis project. TDCG heeft voor dit initiatief de handen ineengeslagen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om van het Technopolisterrein – waar al deze bedrijven gevestigd zijn - het duurzaamste technologiepark van Nederland te maken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!