Witold Kepinski - 11 mei 2016

Arcadiz regelt high-end connectiviteit voor Cegeka

Arcadiz regelt high-end connectiviteit voor Cegeka image

Arcadiz, network connectiviteitspecialist, heeft een secure, low-latency optisch netwerk gerealiseerd voor Cegeka. De netwerk design specialisten van Arcadiz werden door de Belgische ICT leverancier Cegeka in een vroeg stadium betrokken om de optimale locatie te bepalen van hun nieuwste state-of-the-art datacenter in Nederland, dicht bij hun bestaande datacenter in België (Hasselt). Hierdoor konden de datacentra op een kosten-effectiënte manier met elkaar worden verbonden.

Low- latency

Zodra de selectie voor de site in Geleen gemaakt was, is Arcadiz gestart om de optische routes te bepalen met de laagste latency. “We hebben gebruik gemaakt van meerdere dark fiber leveranciers om 4 onafhankelijke korte routes met éénzelfde SLA tussen Hasselt (België) en Geleen (Nederland) te bouwen met 4 verschillende grensovergangen”. “Doordat elk van deze 4 routes 24x7 met OTDR technologie gemonitored wordt met 4-uur hersteltijd, biedt dit ontwerp een bijna 100% up-time.” zegt Jos Vermeylen, CEO van Arcadiz.

Secure en flexibel

Voor de actieve netwerkinfrastructuur koos Arcadiz haar partner ADVA Optical Networking, voor een indrukwekkende 4TBps capaciteit per route tussen de respectievelijke datacentra van Cegeka. De combinatie van ADVA Optical Networking’s low-latency optische transport oplossingen en de korte routes die geïdentificeerd werden door Arcadiz maken synchrone mirroring tussen Cegeka’s datacentra in Hasselt (België) en Geleen (Nederland) mogelijk. “De initiële connectiviteit is een veelvoud van 10GbE en 8G Fibre Channel verbindingen, maar het is mogelijk om zonder onderbrekingen veelvouden van geëncrypteerde 40G, 100G en 16G FC bij te schakelen waarbij de kosten onder controle worden gehouden,” gaat Vermeylen verder. “Met de steeds groeiende vraag naar cloud oplossingen is het vanzelfsprekend dat alle verbindingen van het nieuwe datacenter AES256 geëncrypteerd zijn.”

Grensoverschrijdend

Verder in het proces werd de connectiviteit met Eindhoven, Amsterdam en Leuven geïmplementeerd. Oorspronkelijk waren de klanten verbonden met het DC Leuven en het DC Hasselt. Inmiddels is het DC Leuven rechtstreeks verbonden met het DC Geleen zodat de klanten van Cegeka volop gebruik kunnen maken van de grensoverschrijdende connectiviteit.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!