Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2016

Minister Kamp wil Gmail-account blijven gebruiken voor overheidsmail

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) is doelwit geworden van phishing, en niet van spoofing. Een woordvoerder van EZ had beide termen eerder door elkaar gehaald. Ook heeft minister Kamp in een reactie op de hack laten weten desondanks zijn Gmail-account voor werkgerelateerde zaken te willen blijven gebruiken.

”Vaak worden bij een dergelijke ongerichte phishingaanval duizenden e-mailadressen tegelijkertijd besmet. Van een dergelijke ongerichte aanval is de huidige minister dus zeer waarschijnlijk ook een van de slachtoffers geworden", aldus woordvoerster Elsbeth Kleibeuker van het Openbaar Ministerie tegenover Tweakers.

In een reactie tegenover Nieuwsuur erkent minister Kamp op zijn Gmail account af en toe zakelijke e-mailberichten te ontvangen. Of deze mails gevoelige informatie bevatten is onduidelijk. Opvallend is dat de minister ondanks de hack aangeeft vanwege praktische redenen gebruik te willen blijven maken van zijn Gmail-account. Dit ondanks dat hiermee de ‘Baseline Informatie Beveiliging Rijksdienst, BIR 2012’ wordt overschreden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!