Redactie - 18 mei 2016

HP biedt 3D-printing met productiesysteem voor fabrikanten

HP biedt 3D-printing met productiesysteem voor fabrikanten image

HP introduceert een production ready 3D-printsysteem voor fabrikanten: de HP Jet Fusion 3D Printing solution. Deze is ontwikkeld voor de design-, prototyping- en de productie-industrie. HP Jet Fusion levert volgens de leverancier kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Doordat het systeem functionele onderdelen op het niveau van voxels print (een voxel is de 3D versie van een 2D pixel), biedt HP klanten opties voor productiemaatwerk, bijvoorbeeld door aanpasbare deeleigenschappen. De HP Jet Fusion 3D Printer, onder andere voor 3D-printshops, biedt gebruik en lagere kosten voor prototyping, productie van nieuwe of bestaande onderdelen en een open materiaal- en software-innovatieplatform dat het eenvoudiger maakt nieuwe applicaties te implementeren in veel verschillende sectoren, zo beweert HP.

Twee printers

HP brengt twee nieuwe 3D-printers op de markt ontworpen voor ‘rapid prototyping’ en 3D productie. De HP Jet Fusion 3D 3200-printer is speciaal ontworpen voor prototyping en biedt verbeterde productiviteit en de mogelijkheid om tegen lagere kosten per onderdeel te produceren wanneer de capaciteit toeneemt. HP Jet Fusion 3D 4200-printer is ontworpen voor prototyping en korte termijn (short-run) productiebehoeften. De printer is geschikt voor hoge productiviteit voor orders die dezelfde dag geproduceerd moeten worden tegen de laagste kostprijs per onderdeel. Een gesynchroniseerde set tools bestaand uit intuïtieve software, een HP Jet Fusion 3D Processing Station met Fast Cooling en hoogwaardige materialen zo meldt HP.

HP werkt samen met gecertificeerde partners om materiaalinnovatie en nieuwe toepassingen mogelijk te maken voor HP Multi Jet Fusion oplossing. HP bouwt bovendien een 3D materiaal app store uit en werkt al samen met gecertificeerde partners zoals Arkema, BASF, Evonik en Lehmann & Voss, en is van plan het open platform ecosysteem in de toekomst uit te breiden.

Partners

HP werkt met software partners samen om het design-to-print proces eenvoudiger en intuïtiever te maken. Partners zijn onder andere Autodesk, Materialise en Siemens. Door de integratie met de belangrijkste productie software solution providers, maakt HP een diepere integratie van 3D-printing binnen productieprocessen mogelijk. HP is een van de oprichters van het industrieconsortium dat 3MF, een verbeterd 3D-printing bestandsformaat, ontwikkelde. De HP Jet Fusion 3D Printing Solution is compatibel is met deze standaard, aldus HP.

Wanneer HP haar aanbod van materialen en kleuren uitbreidt, kunnen bedrijven op voxel niveau deeleigenschappen aanpassen met controle over en combinaties van kleuren, materialen en applicaties. Hierdoor ontstaat de  mogelijkheid om te printen met ingebouwde intelligentie, zoals sensoren in delen, is belangrijk voor ‘the internet of things’. Het printen van onderdelen met ‘embedded’ informatie, zoals onzichtbare sporen of codes, biedt meer veiligheid/security en de mogelijkheid om onderdelen te tracken wat van enorme waarde is voor de supply chainindustrie. HP verwacht dat in de toekomst tot 50 procent van alle op maat gemaakte kunststof onderdelen met HP Jet Fusion 3D printers en HP Multi Jet Fusietechnologie geprint en geproduceerd worden.

In combinatie met Sprout by HP ontwricht of ‘disrupt’ de digitalisering van ontwerp door productie (design through production) de traditionele productiesector. Zo kunnen digitalisering en 3D-printing, regio’s die industrieel snel groeien, helpen om dat duurzaam te doen. Digitalisering en 3D-printing vernieuwt de traditionele supply chainindustrie met een ‘just in time’ leveringsmodel, zo beweert HP.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Jet Fusion 3D 4200-printer is in het najaar van 2016 beschikbaar en de HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is in 2017 beschikbaar in een geselecteerd aantal landen in EMEA te beginnen met Oostenrijk, België, Ierland, Italië, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland. Beschikbaarheid zal worden uitgebreid met extra Europese landen in de tweede helft van 2017.

De HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is beschikbaar vanaf 120.000 dollar. De volledige end-to-end-oplossing (HP Jet Fusion 3D Printer 3200 en Station Processing) is beschikbaar vanaf 145.000 dollar.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via www.hp.com/go/3Dcontactus

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!